četvrtak, 30. studenoga 2017.

Polpete/čufte u tijestu

Fine male čuftice/polpetice ušuškane u mekano tijesto, idealno jelo za party, tulume, domjenke veselice.Zamotane u foliju mogu stajati dva dana da budu fine i meke, mogu se jesti i tople i hladne.

Sastojci:/30kuglica/8 osoba

250ml mlijeka/mlako

200ml vode/mlake

1žlica/ravna/instant kvasca

2žlice ulja

1 ravna žličica šećera

1žličica soli

550-600g brašna


Polpete:

400g mljevenog mesa

1 jaje

1žličica kečapa

1žličica senfa

1žličica nasjeckanog peršina

sol,papar

1 mali naribani luk

2 češnja češnjak/naribani

na vrh noža ljute paprike

1-2 žličice krušnih mrvica/ po potrebi

1 /2žličice timijana

1/2žličice kumina

1žlica maslinovog ulja

Premaz:

1žiumanjak

1žlica mlijeka

sezam


Priprema:

U zdjelu stavite ulje, mlijeko, vodu /neka budu mlake/tople/ šećer i kvasac, promiješate, poklopite , ostavite stajati par minuta.
Izvažete brašno pomiješate ga sa solju.Dodate postepeno u kvasac, miješate rukom dok ne dobijete glatko tijesto.Sve stavite na radni stol, miješate tijesto da ga dobro izradite desetak minuta da postane jako glatko.Vratite tijesto u zdjelu , lagano ga nauljite.Pokrite zdjelu prozirnom folijom, ostavite stajati 45 min/dok tijesto ne naraste.


Za to vrijeme napravite polpete: sve sastojke/ osim sira i ulja/ stavite u zdjelu sve dobro izradite rukom da se poveže/vi možete napraviti popete po svom receptu kojeg volite i inače radite samo moraju biti čvrste/narežite sir na kockice.Od mesa formirate polpete, u svaku utisnete jednu kockice sira, neka budu sve iste veličine koliko to ide ne morate biti precizni skroz a ako baš želite možete svaku izvagati,  iako to meni nije kuhanje /ako se ne možemo igrati/.Zagrijete ulje u tavi, stavite popete, prepržite da se uhvati korica i fino zarumene.Izvadite ih, pustite da se ohlade.

Podijelite nadošlo tijesto, na onoliko komada koliko ste napravili polpeta, svaku polpetu zamotati u tijesto.Posložiti na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.Poklopite čisto krpom i ostavite tijesto na toplom mjestu stajati još pola sata.

Nadošle kuglice premažete mješavinom mlijeka i žumanjak te prospite sezamom.Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C /dok ne dobiju finu zlatnu boju.


4 komentara:

  1. Tek sam sad otkrila ovaj blog preko 'myTaste.hr' i oduševljena sam receptima. Dodala sam ovu stranicu na moj izbor blogova, nadam se da je to u redu.
    Idem sada dalje njuškati i uživati u receptima.


    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti mila, naravno da je uredu,drago mi je da ti se sviđaju recepti, ako ti imaš svoj blog stavi mi link rado cu uzvratiti pracenje, isto tako možeš me pronaci na instagramu, puno te pozdravljam i hvala ti na pracenju :-)))

      Izbriši
  2. Jako dobro cijelo jutro gledam.

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname