Kuglof od bundeve,kurkume i kakaa
Sastojci:
Osnovno tijesto:
170g šećera
3 jaja/L
100ml mlijeka
200ml ulja/obično
1 Vanilija šećer
Žuti dio:
110g Pšenično glatko brašno
1 šalica/250mlml kuhane pasirane bundeve
na vrh noža kurkume
na vrh noža cimeta
korica limuna
Tamni dio:
110g Pšenično glatko brašno
1žlica mlijeka
3žlice kakaa u prahu
Ostalo:
maslac i oštro brašno za kalup
Priprema:
U zdjelu stavite jaja sa šećerom pa ih dobro izradite da budu pjenasta. Ogulite i
skuhate buču .Ispasirate je vilicom ,pustite da se ohladi. Dodate vanilija šećer ,ulje i
mlijeko pa nastavite jos par minuta miksati. Podijelite smjesu na dva dijela .U jedan
dodate kurkumu i bundevu/ispasiranu ,koricu limuna i cimet.Promiješate da se poveze .
U druga dodate kakao i žlicu mlijeka pa i to izmiješate do kraja da se poveze. Najvažniji dio je da da dobro premažete kalup za kugluf maslacem i prospete oštrim brašnom da
cijeli bude pokriven. Ulite prvo žutu smjesu pa onda tamnu .
Ako želite šareniji kuglof
stavljate žutu , tamnu naizmjenicno,dobit cete uzorak kao mramorni. Staviti kuglof peci
na 17 C na najdonjoj vodilici 40min.
Kuhani kuglof pustite da se ohladi i onda izvadite iz kalupa prvo laganu truckajući o drvenu podlogu onda postavite tanjur i okrenete.Nije neki problem ako imate dobar
kalup za kuglof i ako ga fino zamastite.
Nema komentara:
Objavi komentar