Fina, bogata zimska sata, jede se topla ili hladna kao salata ili prilog.Fino i bogato jelo koje od jedne dostadnjikave korabice/mislim okusom/ napravi divnu salatu/prilog.
1 koraba/srednja
4 mrkve
sol,papar
1žličica senfa
1žličica maslaca + mlaz ulja
1/4 žličice šećera
1žličica estragona
1/2žličice soka od limuna/izbalansirate po ukusu/
1žličica nasjeckanog peršina
250ml povrtnog temeljca
200ml vrhnja za kuhanje/light
Sastojci:
1 koraba/srednja
4 mrkve
sol,papar
1žličica senfa
1žličica maslaca + mlaz ulja
1/4 žličice šećera
1žličica estragona
1/2žličice soka od limuna/izbalansirate po ukusu/
1žličica nasjeckanog peršina
250ml povrtnog temeljca
200ml vrhnja za kuhanje/light
Priprema:
Ogulite korabicu i mrkvu.Narežite na kockice, možete mrkvu na krugove.Zagrijete maslac sa mlazom ulja pa stavite šećer pustite da se šećer otopi i lagano karamelizira.Dodati povrće , lagano promiješati, politi temeljcem, pustiti da poklopljene da 5 min kuha/ po potrebi smanjite vatru/.Otvorite poklopac pa ostavite da se malo reducira temeljac.
Dodati vrhnje za kuhanje, senf i estragon pustiti da na lagano kuha dok se umak ne ugusti.Popapriti te dodati toliko soka od limuna da se izbalansira okus, posoliti po potrebi.
Servirati kao prilog ili salatu.
Nema komentara:
Objavi komentar