Jednostavni kotleti sa divnim pestom od pistacia i suhih rajčica, divno i aromatično jelo.
Sastojci/4 osobe:
4 fina kotleta/od vrata/svinjska ili teleća a može i piletina
1žličica maslaca+ mlaz ulja
sol,papar
1žlica griza
40g suhih rajčica
2 češanja češnjaka/manja/
40g pistacia/oguljeni slani
1žlica maslinovo ulja/možda malo više
sol,papar
1žličica parmezana
Na vrh noža ljute paprike/opcionalno
prstohvat šećera
Servirati toplo, ja sam servirala sa kuhanim povrćem a vi po želji.
Sastojci/4 osobe:
4 fina kotleta/od vrata/svinjska ili teleća a može i piletina
1žličica maslaca+ mlaz ulja
sol,papar
1žlica griza
Pesto:
40g suhih rajčica
2 češanja češnjaka/manja/
40g pistacia/oguljeni slani
1žlica maslinovo ulja/možda malo više
sol,papar
1žličica parmezana
Na vrh noža ljute paprike/opcionalno
prstohvat šećera
Priprema:
Sve sastojke za pesto izradite štapnim mikserom ili u multipraktiku, dodate toliko ulja, soli i papra da dobijete finu kremoznu smjesu.
Kotlete lagano zarežite na dva-tri mjesta da bi zadržali formu nakon pečenja, operite i osušite kuhinjskim papirom.Posolite/lagano/ i po paprite.
U tavi zagrijete maslac sa mlazom ulja, prepržite kotlete s obje strane stalno okrećući da ne zagore, ako vam se izcijedilo previše masnoće dio masnoće izlite iz tave prije nego dodate pesto.
Dodate cijelu količinu pesta, pustite da se zagrije po potrebi dodate malo vode/možete od kuhanja tjestenine ako se odlučite za takav prilog/pustite da se sve poveže.
Servirati toplo, ja sam servirala sa kuhanim povrćem a vi po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar