petak, 29. lipnja 2018.

Grčka salata sa tunom

Jako fina meza, lagana grčka salata sa tunom i maslinama servirana na rajčici doživljaj za sva čula. Možete je naravno servirati kao predjelo, mezu , salatu mora biti hladna pa računajte da mora stajati sat-dva u frižideru.Uživajte u ljetu i finim delicijama.

Sastojci:/4-6 osobe

2 konzerve tuna komadi u salamuri/vlastitom soku

4 rajčice/fine zrele

1/2 krastavca svježi

1/2 rog paprike

sol,papar

1 žličica nasjekanog peršina

1 žličica nasjeckanog bosiljka

malo kopra/opcionalno

1žlica majoneze

200ml grčkog jogurta

malo soka od limuna

1 ribani češanj češnjaka

10-tak crnih maslina


Priprema:
Operite pa narežite rajčice na četiri dijela . Posolite ih i popaprite te začinite sa malo maslinovog ulja.Odložite u frižider do korištenja.



U zdjeli sa strane stavite ocijeđenu tunu, na kockice narezanu papriku i  masline.Krastavac ogulite narežite , rastvorite po pola, izvadite sjemenke pa ga narežite na kockice, dodate u tunu.Dodate sve ostale začine pa ih začinite grčkim jogurtom i majonezom, izmiješate sve zajedno da se poveže, doradite okuse solju, paprom, sokom od limuna.Ako ste zadovoljni nadjenete rajčicu.
Okolo stavite masline .Sve pokapati sa malo maslinovog ulja.Servirati hladno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname