Fini zagrisci za tekmu, brzi u izradi i ne puno masni, recimo da je manja šteta kad je maslinovo ulje barem se tako možemo tješiti :-).Možete ih raditi deblje ili tanje to ostavljam vama, sir možete stavljati po ukusu jače ili manje pikantantan a ako me pitate kakvi su sutradan ne znam jer nikad nisu ostali za sutra ;-).
Sastojci:
100g naribano sira/tipa gauda
200g glatkog brašna/integralno ili bijelo
50g oštrog brašna
100ml ulja
100ml tople vode
1 žličica ravna soli
malo papra/opcionalno
1,5 žličica pecivnog praška/ne prepuna/
na vrh noža sode bikarbone
50g naribano parmezana
origano /opcionalno
Priprema:
U zdjelu stavite naribani sir /samo gaudu/dodati ulje, sol i papar, promiješate.U drugu posudu stavite brašno/obje vrste/ soda bikarbonu i pecivni prašak pomiješati.Stavit brašno na sir sa uljem pa postepeno dodavati toplo vodu, miješati dok se ne ne napravi glatko tijesto.Tijesto zamastiti maslinovim uljem omotati u prozirnu foliju ostaviti pola sata. da odstoji.
Nakon pola sata tijesto izručiti na radni stol, narezati na komade, vaditi valjke veličini i debljine po želji.Poslagati na lim za pečenje premazati razmučenim žumanjkom sa malo vode.
Servirati ohlađeno uz pivo i tekmu.
Sastojci:
100g naribano sira/tipa gauda
200g glatkog brašna/integralno ili bijelo
50g oštrog brašna
100ml ulja
100ml tople vode
1 žličica ravna soli
malo papra/opcionalno
1,5 žličica pecivnog praška/ne prepuna/
na vrh noža sode bikarbone
50g naribano parmezana
origano /opcionalno
Priprema:
U zdjelu stavite naribani sir /samo gaudu/dodati ulje, sol i papar, promiješate.U drugu posudu stavite brašno/obje vrste/ soda bikarbonu i pecivni prašak pomiješati.Stavit brašno na sir sa uljem pa postepeno dodavati toplo vodu, miješati dok se ne ne napravi glatko tijesto.Tijesto zamastiti maslinovim uljem omotati u prozirnu foliju ostaviti pola sata. da odstoji.
Nakon pola sata tijesto izručiti na radni stol, narezati na komade, vaditi valjke veličini i debljine po želji.Poslagati na lim za pečenje premazati razmučenim žumanjkom sa malo vode.
Naribati parmezan ili neki jači sir po ukusu.Posuti štapiće.Lagano ih rukom okrenuti oko svoje osi da se zalijepi sir i ono što je ispalo oko štapića.Možete ih posuti origanom po želji , ja nekad pola pospem .
Peći u zagrijanoj pećnici na 180C/20 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.Servirati ohlađeno uz pivo i tekmu.
Super rumeni zagrisci ! Pekla sam i pojela sve do jednog ! Pozzz.
OdgovoriIzbrišioooo, Baš si me iznenadila i razveselila, puno ti hvala mila :-))
IzbrišiHello, I went by to say hello, since I've been disconnected from everything for a long time. As always I love your work. That I still think that they are not chapucillas, but great works. A kiss.
OdgovoriIzbrišiดูหนัง
I'm glad you came back,thank you so much, a lots of greetings :-)
Izbriši