srijeda, 14. studenoga 2018.

Slani kim roščići

Prefini roščići punjeni feta sirom , mekani, slani ma savršeni, obožavati će te ih svakim grizom.Vrlo jednostavni su u pripremi ne zahtijevaju puno truda ni vremena a bogme ni umješnosti a svih će ih obožavati.Usput ako ne volite kim kao posip stavite nešto  drugo tipa sezam, suhi origano, mak i sl.Imala sam dosta upita za kiflice sad sam donijela ovaj recept a oko Božića ću raditi jedne starinske kiflice koje su jako dugo u mojoj obitelji za sada uživajte u slanoj inačici.

Sastojci:

500g glatkog brašna

50g maslaca

70 ml ulja

1,5 žličica soli

1žlica šećera

220ml jogurta

2 jaja

1/2pecivnog praška

1žlica instant kvasca

ostalo:

150g feta sira

150g ribanog sira/gauda

1/2žličice origana

Premaz:

1 žumanjak

pola žličice vode

Priprema:

U lončić stavite jogurt lagano ga zagrijete, dodate maslac sobne temperature i ulje te jaja, promiješati, dodati šećer i sol pa nastavit miješati/ja to radit kuhačom/na kraju dodati postepeno brašno dok ne dobijete mekano tijesto koje se lijepi.Odložite sa strane dok ne napravite nadjev.Izmrvite feta sir, dodate naribani sir i malo origana.
Zagrijete pećnicu na 50C.
Odmah krenite raditi kifle.Prvo tijesto podijelite na 16 dijelova.Napravite od svakoga dijela kuglicu.Kuglicu rastanjite
/ne pretanko/Stavite nadjev, prebacite kraći dio, stisnite/radi nadjeva, i samo jednom okrenete, formirati kiflicu.Stavite na lim za pečenje na koji ste prije toga stavili papir za pečenje, ponavljajte postupak dok sve ne završite i potrošite nadjev.Pokrijete čistom krpom i ostavite stajati pola sata u toploj pećnici.Žumanjak izradite sa malo vode.
Nakon pola sata premažete kiflice razmučenim žumanjkom, prospite kimom.Ostavite stajati u toploj pećnici još 15 min. 
Izvadite kifle a pećnicu zagrijete na 170C, pecite kifle nekih 15-20min.

Servirati tople ili hladne.



Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname