srijeda, 3. travnja 2019.

Kokos kolač

U susret Uskrsa jedan divan i lagan kolač, naravno da je kremast jer drugo ni ne dolazi u obzir /heheh/.Fini mekani biskvit namočeni preljevom od vanilije, te divna krema od bijele čokolade sa kokosom 💕Počastite te se ovom jednostavnom slasticom.💕💕💕

Sastojci:/kalup /30x40

Biskvit:

4 jaja

4žlice ulja

4žlice šećera

4 žlice brašna

1 ravna žličica pecivnog praška

prstohvat soli

Krema:

150ml mlijeka 3,2%

200g bijele čokolade

250ml vrhnja za šlag

7-8 žlica kokosa

Preljev:

150ml vode

3 šećer vanilije/kesice

Ostalo:/posip

2-3 žlice kokosa

žlica šećera

Priprema:

Odvojite žumanjka od bjelanjak.Nauljite lim i prospite ga brašnom ili stavite papir za pečenje.Zagrijete pećnicu na 180C

Bjelanjke prvo lagano izradite kad se malo zapjene dodate prvo jednu žlicu šećera i prstohvat soli , nastavite miješate nakon desetak sekundi dodate drugu žlicu šećera.Miješate mikserom dok ne dobite čvrstu maslu i do se šećer po prstima ne otopi.Odložite.

U žumanjke dodati ostatak šećera/2 žlice/dobro izradite mikserom da se zapjeni i da žumanjci pobijeli.Dodati ulje i brašno koji ste prije toga pomiješali sa pecivnim praškom.U smjesu žumanjak dodati prvo pola izrađenih bjelanjak postepeno i lagano miješati žlicom a onda ostatak nastaviti lagano miješati da se sve poveže u glatko tijesto.
Prebacite tijesto na lim za pečenje, izravnati.Peci u zagrijanoj pećnici nekih 20-25 min, probati čačkalicom.Gotovi  biskvit ostaviti ohladiti.
Dok se tijesto peče zagrijati vodu za preljev zajedno sa vanilijom, pustiti da minutu kuha da se sve otopi i lagano reducira.Maknuti sa vatre ostaviti da se ohladi.Pokopati biskvit.


Za to vrijeme napraviti kremu:u lončiću na pari otopiti čokoladu u mlijeku na laganoj vatri, miješajući.Kad se otopi, dodati kokos, promiješati, ostaviti da se dobro ohladi a potom u smjesu dodati tučeno slatko vrhnje.Ako vam nije dovoljno slatko zasladiti šećerom u prahu no bijela čokolada je i onako jako slatka pa nama nije trebalo.Premazati kremu po biskvitu.

Za posip:u tavu staviti šećer i kokos, zagrijavati/pržiti kokos dok ne dobije finu zlatnu boju, ne micati se od tave jer lako zagori, pustiti da se ohladi..Posuti o kolaču, lagano pritisnuti da se zalijepi za kremu.
Pustiti da se sve dobro ohladi .Rezati na kocke.









Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname