četvrtak, 6. lipnja 2019.

Gurmanska pizza

Pizza sa tijestom sa crnilom od sipe, burrata, pesto i đem od brusnice, što vam se čini, može li bolje, da li  je dovoljno gurmanska😮 .Znači kad se slože sve okusi i zagrizete u divnu pizzu punu okusa , mirisa i kontrasta osjetiti će te što znači pravi umami okus, što znače slojeviti okusi 😋.Naravno umjesto crnila od sipe možete koristiti aktivni ugljen , ali crnilo od sipe daje onu dubinu okusa i dodatnu dimenziju.Pesto je onaj moj klasični od preprženih listića badema, peršina, bosiljka , vi izaberite koji volite i inaće radite.....Nemojte propustiti isprobati🙏🙌🙌

Tijesto:

300g glatkog brašna

200g manitoba brašna

1žličica šećera

1 instant kvasac

1žlica maslinovog ulja

1žličica crnila sipe/aktivni ugljen

1žličica soli

300ml mlake vode

Nadjev:

200g skute/svježi sir

300g burrate ili obične mozzarelle može i topljivi sir po želji

3-4žličice pesta/po želji

brusnice ili maline

sol,papar

Priprema:

U toplu vodu stavite  crnilo od sipe, promiješate.U zdjelu stavite obje vrste brašna, instant kvasac, šećer, promiješate.Dodate toplu vodu i maslinovo ulje, te sol.Izmiješate sve skupa u čvrsto tijesto.Stavite na radnu plohu pa nastavite tijesto par minuta miješati rukama da se tijesto dobro izradi i postane glatko.Stavite da se tijesto digne na toplo mjesto nekih45 mi, pazite da je zdjela prekrivena prozirnom folijom.Ako se bojite crnih ruku raditi cijeli miješanje sa rukavicama.
Nadošlo tijesto razvaljate na oko 30cm promjera krug.Skutu ocijedite, posolite, poparite te razmrvite vilicom.Nadjenete rub tijesta skutom, ravnomjerno koliko može biti.

Podvrnite rub tijesta da skuta ostane ušuškana u rubu.
Zagrijete pećnicu na 230C.Ako imate kamen za pečenje to će biti jako dobro  za ovu pizzu.Premažete pizzu maslinovim uljem i stavite peći u pećnicu nekih 10 min, ako imate kamen za pečenje 5 min će biti dovoljno.

Izvadite pizzu nadjenete je naribanom mozzarellom.Vratite u pećnicu na još10 min/kamen još5/.Kad se mozzarela skroz otopila i pizza se miče po papiru izvadite je vani, ukrasite pestom i malinama ili brusnicama.


Narežite i uživajte!!

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname