Sastojci:
4 jaja30g kakaa
90g šećera
1kesica vanilija šećer
1/2 pecivnog praška
90g brašna
prstohvat soli
Krema:
250g mascapone sira200g krem sira
200g tamne čokolade
150g mliječne čokolade
100g šećera u prahu
200 ml vrhnja za šlag mliječno
8 listića želatine
Priprema:
Zagrije pećnicu na 180C.
U zdjelu stavite jaja dodate šećer/obje vrste/ izradite da postanu pjenasta.U drugoj zdjeli pomiješati brašno sa pecivnim praškom i solju, dodati postepeno u jaja , miješati kratko da se sve poveže.
Izliti na lim na koji ste prije toga stavili papir za pečenje /oko 30x40/Izravnati.
Peći nekih 10-12 min, nemojte prepeći.Izvaditi ako je pečeno i ohladiti.Narezati uzdužno na tri dijela.
Napraviti kreme:Otopiti mliječnu čokoladu.Otopiti tamnu čokoladu.Natopiti želatinu u hladnu vodu.
U zdjeli sa strane staviti obje vrste sira, šećer, izraditi da se poveže u finu kremu, podijeliti na dva dijela.U svaku čokoladu dok je topla dodati natopljenu želatinu, promiješati da se otopi u čokoladi pa dodati u kremu od sira, tako da dobijete kremu od tamne i kremu od svijetle čokolade.
Prebacite srednji dio biskvita na alu foliju namažete cijelu kremu od tamne čokolade, stavite jedan dio biskvita pa dodate svijetlu kremu.
Dodati zadnji dio biskvita sa strane, stisnuti da se dobije trokut.Ako vam izađe ostatak kreme, nju sačuvate pa od nje možete napraviti okruglice uvalja ti ih u kakao ili čokoladne mrvice za dekoraciju.Stisnite dobro alu foliju oko kolača stavite u frižider na 2 h.Da se sve fino stisne.
Narežite !!Osladite se!!🙌🙌
Ovo tako dobro izgleda!
OdgovoriIzbrišiPuno ti hvala mila :-)
Izbriši