četvrtak, 30. svibnja 2019.

Trokut rolat sa dvije čokolade

Moram priznati da sam zapustila kolače sa čokoladom😄 nije da moji baš ne vole ali više vole sa vanilijom i voćem,😎 no treba koji puta iznenaditi nepce i počastiti se nekom finom čokoladnom slasticom.Zasladite se ovim brzim i vrlo finim desertom.🙌🙌Još jednom se želim svim dobrim ljudima zahvaliti što prate moj blog i što me prate na instagramu,🙏malo nas je poštenih ali se nađe,😘

Sastojci:

4 jaja

30g kakaa

90g šećera

1kesica vanilija šećer

1/2 pecivnog praška

90g brašna

prstohvat soli

Krema:

250g mascapone sira

200g krem sira

200g tamne čokolade

150g mliječne čokolade

100g šećera u prahu

200 ml vrhnja za šlag mliječno

8 listića želatine

Priprema:

Zagrije pećnicu na 180C.
U zdjelu stavite jaja dodate šećer/obje vrste/ izradite da postanu pjenasta.U drugoj zdjeli pomiješati brašno sa pecivnim praškom i solju, dodati postepeno u jaja , miješati kratko da se sve poveže.
Izliti na lim na koji ste prije toga stavili papir za pečenje /oko 30x40/Izravnati.
Peći nekih 10-12 min, nemojte prepeći.Izvaditi ako je pečeno i ohladiti.Narezati uzdužno na tri dijela.
Napraviti kreme:

Otopiti mliječnu čokoladu.Otopiti tamnu čokoladu.Natopiti želatinu u hladnu vodu.
U zdjeli sa strane staviti obje vrste sira, šećer, izraditi da se poveže u finu kremu, podijeliti na dva dijela.U svaku čokoladu dok je topla dodati natopljenu želatinu, promiješati da se otopi u čokoladi pa dodati u kremu od sira, tako da dobijete kremu od tamne i kremu od svijetle čokolade.
Prebacite srednji dio biskvita na alu foliju namažete cijelu kremu od tamne čokolade, stavite jedan dio biskvita pa dodate svijetlu kremu.
Dodati zadnji dio biskvita sa strane, stisnuti da se dobije trokut.Ako vam izađe ostatak kreme, nju sačuvate pa od nje možete napraviti okruglice uvalja ti ih u kakao ili čokoladne mrvice za dekoraciju.Stisnite dobro alu foliju oko kolača stavite  u frižider na 2 h.Da se sve fino stisne.

Narežite !!Osladite se!!🙌🙌

2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname