Jedna fina zdrava salata sa šparogama kojima očito jako godi ovo vlažno i toplo vrijeme, ove godine rodile su kao nikada i sezona se itekako produžila, ja se radujem😃😋.Uz u ovoj kombinaciji sa jaje imala sam cjeloviti ručak vi naravno obogatite sa jednom šniclom ili većom količinom kruha🙌🙌.
Sastojci:
500g šparoga
sol,papar
3 žlice maslinovog ulja
1 manji luk/mladi crveni
2 mlada luka
2 žlice vinskoga octa/ svijetli
1/2žličice mljeveno zrna korijandra
1 češanj češnjaka
Priprema:
Očistite i operite šparoge, odrežite im drvenasti dio ma dnu.U loncu zagrijete tri prsta vode sa solju, kratko prokuhate šparoge da samo malo smekšaju, nemojte ih prekuhati.Ocijedite ih i ostavite ohladiti.
Za to vrijeme na sitno narežite obje vrste luk i češnjak.U tavi zagrije žlicu maslinovog ulja , dinstate sve skupa da luk uvene, dodati mljeveni korijadar, pustite miješajući da dobre zamiriše, pa dodati na pola narezane mini rajčice, miješati kratko.Dodati ocat i maslinovo ulje, doraditi okus sa solju i paprom.Probati preljev ako ste zadovoljni maknete tavu sa satrane .
Sastojci:
500g šparoga
sol,papar
3 žlice maslinovog ulja
1 manji luk/mladi crveni
2 mlada luka
2 žlice vinskoga octa/ svijetli
1/2žličice mljeveno zrna korijandra
1 češanj češnjaka
Priprema:
Očistite i operite šparoge, odrežite im drvenasti dio ma dnu.U loncu zagrijete tri prsta vode sa solju, kratko prokuhate šparoge da samo malo smekšaju, nemojte ih prekuhati.Ocijedite ih i ostavite ohladiti.
Za to vrijeme na sitno narežite obje vrste luk i češnjak.U tavi zagrije žlicu maslinovog ulja , dinstate sve skupa da luk uvene, dodati mljeveni korijadar, pustite miješajući da dobre zamiriše, pa dodati na pola narezane mini rajčice, miješati kratko.Dodati ocat i maslinovo ulje, doraditi okus sa solju i paprom.Probati preljev ako ste zadovoljni maknete tavu sa satrane .
PO želji možete ispeći jaje na tavi/neka vam žumanjak ostane tekući/ staviti jaja na šparoge, preliti umakom.
Servirati toplo ili hladno.
Ja se tebi mogu samo diviti.
OdgovoriIzbrišiO joj, hvala puno :-)
Izbriši