Odazvala sam se izazovu Korejske Ambasade u Zagrebu da kuham po naputcima njihovog chefa jedno jelo, ja sam izabrala Bulgogi.Radila sam ovo jelo i prije ali sad sam prezadovoljna ovim receptu i trajno ću ga zadržati u svojoj kuhinji, vrlo je jednostavno a puno aroma.
Sastojci:
400g mekanog junećeg ili goveđeg šnicla
1 luk
1mrkva
1 mladi luk
4-6 soja umaka
2žlice sezamovog ulja
2,5žlice ravne šećera
2 češnja češnjaka
1/2žličice mljevenog bijelog papra
malo sezama
ulje za prženje/1 žlica/obično
Priprema:
Šnicle operite, lagano posolite.Batićem za meso iz istucite da budu tanki.Izrežite meso na kockice 2x2cm.
Stavite u posudu.Svo povrće izrežite na trakice.Sve stavite u posudu/najbolje je korisiti keramičku ili stakle zdjelu/
U zdjelu sa mesom dodate svo povrće, potom šećer, papar, soju, sezamovo ulje, sezam, češnjak.Sve dobro promiješati.
zdjelu pokriti prozirnom folijom, ostaviti stajat cijelu noć u frižideru.Pola sata prije izvadite meso da se ugrije na sobnu temperaturu.Servirati bulgogi sa kuhanom rižom, jednim prženim jajima na oko, salatom od krastavaca, posuti sa sezamom i narezani mladim lukom.
Ovo djeluje jako fino! Podsjeća me na jelo iz kineskog restorana, koji na žalost više nije u mom susjedstvu. Bilo je vrlo slično, jako ukusno i ja sam ga pokušala doma napraviti, ali nije to bilo to.
OdgovoriIzbrišiMožda je stvar u mariniranju? Isprobati ću svakako ovaj recept, hvala ti što si ga podijelila.
Odličan je recept, radila sam po naputku chefa /glavnog kuhara korejske ambasade i dobila nagradu za recept , doista nije drugačiji recept i puno znači mariniranhe u povrću, hvala ti što svratiš na blog i na komentaru, nadam se da ćeš isprobati recept i biži zadovoljna, veliki pozdrav 😘
Izbriši