srijeda, 4. studenoga 2020.

Bugogi

Odazvala sam se izazovu Korejske Ambasade u Zagrebu da kuham po naputcima njihovog chefa jedno  jelo, ja sam izabrala Bulgogi.Radila sam ovo jelo i prije ali sad sam prezadovoljna ovim receptu i trajno ću ga zadržati u svojoj kuhinji, vrlo je jednostavno a puno aroma.
Sastojci:
400g mekanog junećeg ili goveđeg šnicla
1 luk
1mrkva
1 mladi luk
4-6 soja umaka
2žlice sezamovog ulja
2,5žlice ravne šećera
2 češnja češnjaka
1/2žličice mljevenog bijelog papra
malo sezama
ulje za prženje/1 žlica/obično

Priprema:
Šnicle operite, lagano posolite.Batićem za meso iz istucite da budu tanki.Izrežite meso na kockice 2x2cm.
Stavite u posudu.Svo povrće izrežite na trakice.Sve stavite u posudu/najbolje je korisiti keramičku ili stakle zdjelu/
U zdjelu sa mesom dodate svo povrće, potom šećer, papar, soju, sezamovo ulje, sezam, češnjak.Sve dobro promiješati.


zdjelu pokriti prozirnom folijom, ostaviti stajat cijelu noć u frižideru.Pola sata prije izvadite meso da se ugrije na sobnu temperaturu.
Zagrijete wok , dodate malo običnog ulja, dodate meso sa povrćem ,Pirjate nekih desetak minuta ili dok se sve ne uprži.

Servirati bulgogi sa kuhanom rižom, jednim prženim jajima na oko, salatom od krastavaca, posuti sa sezamom i narezani mladim lukom.


























 

2 komentara:

  1. Ovo djeluje jako fino! Podsjeća me na jelo iz kineskog restorana, koji na žalost više nije u mom susjedstvu. Bilo je vrlo slično, jako ukusno i ja sam ga pokušala doma napraviti, ali nije to bilo to.
    Možda je stvar u mariniranju? Isprobati ću svakako ovaj recept, hvala ti što si ga podijelila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odličan je recept, radila sam po naputku chefa /glavnog kuhara korejske ambasade i dobila nagradu za recept , doista nije drugačiji recept i puno znači mariniranhe u povrću, hvala ti što svratiš na blog i na komentaru, nadam se da ćeš isprobati recept i biži zadovoljna, veliki pozdrav 😘

      Izbriši

Comments system

Disqus Shortname