Nisam misila objaviti recept ali sa dobila dosta upita na Ig, baš sam sretna da ima puno obožavatelja azijske kuhinje i začina.Ne zaboravite samo da obavezno korostite svježe namirnice i uslast!Luk možete izbacit umjesto njega dobro ide sitno narezani komorač.
Sastojci:/4 osobe
500g čistog fileta od mola/bez drače
2 žlice soja umaka/light
1žlica rižinog octa
sol,papar
1žlica/ravna šećera
1žličica soka od limuna
1-2 mlada luka/kapulica
1žličica sitno nasjeckanog kopra
Priprema:
Filetirati svježu ribu, maknuti naravno i kožu, ako kuhate juhu možete sve staviti , ništa se ne baca.👌Filete staviti na dvadesetak minuta u duboko zamrzavanje kasnije će vam biti lakše čak i ako nemate oštar nož.
Na sitno nasjeckajte filete , možete ih i fino filetirati na tanke fete.Filete staviti u keramičku zdjelu , pokapati sa par kapi soja umaka, par kapi rižinog octa i malo soka od limuna.Ostaviti u frižideru dok napravite ostalo.
U zdjelicu staviti šećer, soja umak, malo soli i papra, rižin ocat i sok od limuna miješati da se poveže i šećer otopi.
Na sitno nasjeckati mladi luk i kopar.
Pomiješati sve zajedno.Servirati uz salatu.
Nema komentara:
Objavi komentar