srijeda, 30. ožujka 2016.

Zarolani lungić sa roštilja

Zarolani lungić sa roštilja


Sastojci:

600g lungića/svinjski fileta

2češnja češnjaka

2žlice peršina

1 manji luk

1 žličica na sjeckane svježe kadulje

sol,papar

100g dimljene tanke šunke/tipa pršut

100g sira narezanog na listiće

drveni ražnjići


Priprema:


Raširite lungić lepezasto .Zarežita ga na više mjesta oštrim nožem/da se možemo lakše zarolati /pazite da ne izrežete meso.
Naribate luk,sitno nasjeckajte češnjak ,nasjeckajte peršin.Premazite lungić maslinovim uljem,posolite ga i po paprite .Pospite nasjeckanim češnjakom,lukom i peršinom.Posložite fete pršuta i sira pa na to prospite na sjeckanu kaduljom.
Zarolajte lugić.Narežite ga na komade debljine po želji .Zabodite lungić na ražnjić počevši od onoga dijela gdje je spoj.Najjednostavnije je da ga prije nabodete a onda izrežete.
Zagrijete pećnicu na 200C

Zagrijete tavu ili grill ,pa pecite ražnjić pet minuta sa svake strane .Stavite u zagrijanu pećnicu pa nastavite peći jos deset minuta.

Isto napravite i sa prečim filetima/ako ne jedete svinjetinu/ ,na djenite ih dimljenom purecom šunkom ,ostalo je isto osim sto umjesto kadulje stavite na sjeckani bosiljak.

Fileta zarolajte na isti način kao i svinjske nabodete na ražnjiće.Postupak pečenja je isti.


Uživajte u društvu!1
Recept sa bloga Just eat it!

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname