srijeda, 30. ožujka 2016.

Patlican kizartmasi/patliđani/balancane sa klobucima


 

Sastojci:

2 kom patliđan/balancane

 ulje za prženje

sol

Nadjev:

3 jaja

300g ribanog sira/gauda

5 ravnih žlica glatkog brašna

sol,papar


                                                         Priprema;

Narezite balancane na kolutiće prije toga ih ogulite .Stavite ih u slanu vodu desetak minuta da puste gorčinu.Izvadite ih dobro ocijedite .
Napravite sastojke za nadjev.Promiješate ih dobro.Na svaki klobuk stavite samo sa jedne strane nadjev u obliku male kupole.
Zagrijete ulje u tavi .Stavite patlidžane peci prvo sa one strane na kojoj nema nadjeva. Kad su uhvatili finu boju ,okrenete ih ,Gotove patlidžane ocijedite na kuhinjskom papiru.Servirajte te uz umak od jogurta neku finu salatu ,kisele feferone i sl.


Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname