subota, 30. srpnja 2016.

Ballı Şeftali/pečene aromatične breskve

Breskve pečene u finom sirupu uz sladoled.Količinu meda možete odrediti po svom ukusu ako vam je preslatko dodate par kapi soka od limuna.


Sastojci:/2osobe

3 breskve

1žlica maslaca+mlaz ulja

2žlice meda

4klinčica

1 vanilija šećera

1/4žličice muškatnog oraščića

1/2žličice nasjeckanog lišća ružmarina

par kapi limuna

Priprema:

Ogulite breskve očistite ih od špica,odvojite na polovice.U tavu zagrijete maslac i ulje ,dodate začine.dodate breskve ,pržite sve 5min.okrećući breskve da se obiju finim umakom.
Izvadite breskve na tanjure .Servirate sa sladoledom i šlagom pokapamo ostatkom umaka.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname