subota, 16. srpnja 2016.

Insalata Salerno



Vrlo jednostavna salata od krumpira i tune začinjena češnjakom i peršinom kakvu smo  jeli u Salernu kao secondo piatto i baš takva jednostavna, ribarska je vrlo vrijedna pažnje.Jede se sobne temperature ,pokapana sa dobrim  maslinovim uljem .Po želji možete sa strane staviti kriške limuna ako netko želi dodati malo kiselost ,nemojte je kiseliti unaprijed jer ne godi to svakom.

Sastojci:


4 velika krumpira

200g tune fileta

1žlica sitno nasjeckanog peršina

2-3žlice dobrog maslinovog ulja

2 češanja češnjaka/manje više po ukusu

sol,papar

kriške limuna/opcionalno

Priprema:


Operite krumpir .Stavite ga u kori kuhati u slanoj vodi.Ocijedite tunu/ja uvijek kupujem u salamuri ili u vlastitom soku ,manje je masna a i sama određujem količinu ulja kojeg ću dodati ,vi naravno po ukusu/.Skuhati krumpir pustite da se ohladi pa ga ogulite od kore.Narežite ga na fete/šnite poslažite u krug zdjele za serviranje u sredinu stavite ocijeđenu tunu.
U zdjelici sa strane stavite sitno protisnuti češnjak ,nasjeckani peršin i svježe mljeveni papar ,posolite i poparite .Sve izmiješate da se poveže.Prelite sve po tuni i krumpiru prelijevajući žlicom.
Servirate sobne temepreture.

2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname