Ma nije valjda da su vam dosadile tikvice ako jesu evo jos jedan način na koji ih možete spremiti jer ova divna namirnica nikome ne smije i ne može dosaditi.Jako fine nadjevene tikvice punjene mljevenim mesom .Brz i jednostavan recept .Samo kratka napomena tikvice možete puniti mljevenim mesom po želji ali i ribom ,npr.mljeveni smrznuti oslić koji je uvijek dostupan .
Sastojci:
3-4 mlade tikvice
300g mljevenog mesa po želji
1 mali naribani luk
1češanj češnjaka
1 jaje
1žlica krušnih mrvica
1/2žličice mente/origana
sol,papar
Paniranje:
2 jaja
2žlice brašna
1žlica mlijeka
sol i papar
Priprema:
Operite i narežite tikvice na fete.Izvadite im sredinu.Meso koje izaberete stavite u zdjelu dodate sve začine ,zamijesite u smjesu ,možete isprobati na suhoj tavi dali ste zadovoljni okusom.Nadjenete tikvice.
Sastane u zdjelu stavite jaja sa mlijekom lagano posolite i popaprite ,izradite vilicom.Umočite tikvice prvo u brašno a potom u jaje.Pecite sa svake strane par minuta na plitkoj masnoći.Ocijedite na kuhinjskom papiru .
Servirate toplo uz grčki jogurt sa vlascem i češnjakom i neku finu platu od povrća.
Nema komentara:
Objavi komentar