Znam da sam odavno obećala ovu salamicu i da ste mi dosta pisale, recept vam sad pišem možda će u budućnosti nekome poslužiti/znam da hoće/.Jako fina salamica, brzo gotova i vrlo dekorativna.
Sastoji:
100g bijele čokolade
1,5 žlica mlijeka
25g kokosa
120g keksa sitno mljevenog
Sastoji:
Svijetli dio:
50g maslaca100g bijele čokolade
1,5 žlica mlijeka
25g kokosa
120g keksa sitno mljevenog
Tamni dio:
60g maslaca
300g krupnije narezanoga keksa
50g čokolade za kuhanje
150g mliječne čokolade
malo soli
1,5žlica ruma
Priprema:
U zdjelu stavite keks i kokos. Otopite bijelu čokoladu zajedno sa maslacem i mlijekom, radite to na niskoj temperaturi , neka vam je čokolada sitno na sjeckana.Prelijete toplu smjesu preko keksa.Zamutite da bude srednje tvrda smjesa, omotate ga prozirnom folijom, stavite na sat vremena u frižider.
Za tamnu smjesu :otopiti maslac s obje vrste čokolade , rumom i malo soli.Dodati u sitno na sjeckani keksa.Pustiti da se samo malo ohladi da možete formirati rukama.
Uzmite papir za pečenje po njemu rasporedite smeđi dio, u sredinu stavite stvrdnuti bijeli dio.Omotate smeđi dio oko bijelog, zamotate sve čvrsto papirom za pečenje u štrucu potom sve stavite u alu foliju. Čvrsto snite, ostavite par sati u frižideru da se stisne.
Stisnutu štrucu odvojite od folije i papira, dobro je prospite ili bolje uvaljajte u šećeru prahu , režite na šnite.
ovo pamtim, odlično izgleda!
OdgovoriIzbrišiHvala ti mila, nažalost slike izrade pale zajednmo sa vwindovsima hehe, nadam se da se rzumije, pozdrav ti leti :-)
Izbriši