utorak, 19. srpnja 2016.

Slojevita salata od cikle i mrkve

Divna slojevita salata od cikle ,mrkve ,slanog sira .Rashlađena je idealna za ovo vrijeme a opskrbi će vam sa vitaminima i mineralima.Naziv ove salate je "Favorit salata"/to je ruska salata /namjerno nisam stavila naziv ruska salata jer na ovim područjima to znači nešto drugo/ i prvi sam je put isprobala na jednom druženju jako mi se svidjela .Naribate i uživajte u ovoj osvježavajućoj salati sa puno iznenađenja.Ako mislite da će salata biti preteška ili ne jedete slani sir slobodno izostavite.


Sastojci:

2 veće cikle

2veće mrkve

50g slanog sira/opcionalno

2češnja češnjaka

1žlica suhog grožđa

50g oraha + za ukras

5 -6 žlica grčkog jogurta/kiselo vrhnje12%

4-5žlica majoneze light

sol,papar


Priprema:

Pomiješate jogurt i majonezu ,posolite ,popaprite te dodate češnjak koji ste prije toga protisnuli ili vrlo sitno nakosali/umak od jogurta podijelite na tri dijela ili računajte da vam ostane par žlica za gornji sloj .Isprobate slanost i okus ako ste zadovoljni odložite.
Kuhanu ciklu naribate na ribežu .Isto napravite i sa mrkvom ,odvojite ih u odvojene zdjelice .
U mrkvu dodate suho grožđe koje ste prije toga par minuta namakali u vrućoj vodi i dobro ocijedili ,dodate malo manje od pola količine umaka od jogurta ,prromiješajte isprobate okus ,ako ste zadovoljni stavite prebacite na dno zdjele za serviranje.
Naribanu ciklu lagano stisnite rukama da se iscijedi višak tekućine ,dodate joj sitno nasjeckane orahe /nemojte mljevene radi teksture/dodate umak od jogurta ,promiješate ako ste zadovoljni složite salatu od cikle na salatu od mrkve.
Ostatak jogurta promiješate sa sitno naribanim slanim sirom/sir možete i izraditi vilicom/Prelite smjesu po vrhu .Posložite polovice oraha /ili veće komade/i listiće peršina.Stavite u hladnjak do korištenja .Ako vam se iscijedi tekućina ,ocijedite je prije serviranja.


Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname