četvrtak, 28. srpnja 2016.

Toskanska Schiacciata




Schiacciata je jedna vrsta  toskanske pogače ili focaccia  koja se peče u tavi .Jako jednostavno seljačko jelo koje možete raditi i od ostatka pire krumpira od ručka/ ako nije previše rijedak /i uz salatu imate finu večeru .Nadjenuti je možete raznim vrstama salama i sirom po ukusu.


Sastojci:

Tijesto:

400g krumpira/kuhan i zgnječeni

150g brašna /po potrebi i malo više 

sol,papar

2 žlice ribanog parmezana

1 jaje

Nadjev:

100g šunke salame po ukusu

100g sira narezan na šnite/fete

2 žlice maslinovog ulja za tavu

par listova svježeg bosiljka/opcionalno


Priprema:

U zdjelu stavite kuhani oguljeni i zgnječeni krumpir ,dodate sve ostale sastojke za tijesto pa zamiješajte tijesto koje se ne lijepi.

Pripremite tavu za pečenje// 22cm//tako da uzmete tavu debljeg dna premažete je maslinovim uljem.Raširite pola tijesta na tavu tako da lagano podignete stjenke.Stavite narezanu šunku potom sir a potom opet šunku ako vam je ostalo još sira i šunke složite u slojevima na izmjenično dok sve ne potrošite,moete između staviti i par listova svježeg bosiljka..Pokrijete sa ostatkom tijesta ,dobro zalijepite krajeve ,pa lagano premažete maslinovim uljem.
Stavite tavu na srednju vatru .Pečete 15 min.poklopljeno ,okrećući svaku 5 min.Da bi vam bilo lakše uzmite plitki ravni poklopac ili tanjur pa pažljivo okrečite prvo na poklopac a potom vratite u tavu ,radite sve to sa krpama,ako ste spretni možete okrenuti i sva dvije ravne žlice za palačinke .

Pustite da se malo ohladi, narežite na trokute.



Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname