petak, 29. srpnja 2016.

Tuna ražnjići sa gljivama i crnim sezamom

Tuna u finoj marinadi sa gljivama ,pečena na naglo  sa crnim sezamom.Tamari soja umak je inače japanska inačica soja umaka , smatra se jednim od najboljih soja umaka ,pun je okusa i manje slan i bez glutena , ako ga nemate uzmite obični soja umak ili light soja uma sa manje soli.

Sastojci: 

oko 450g svježe tune

7-8 kom šampinjona


Umak/marinada:

3žlice rižinog octa

3žličice soja umaka/tamari

1žličica sezam ulja

1žlica naribanog đumbira

1žlica sjemenki crnog sezama

Ostalo:

1limeta

1žlica lišća korijandra/peršin

Priprema:

Izmiješate sve sastojke za marinadu.Tunu narežite na jednake kocke/to će omogućiti da se ravnomjerno ispeče/.Šampinjon režite na polovice ili četvrtine ovisno o veličini.Stavite komade tune u marinadu promiješate,ostavite da se marinira poklopljeni 1h.

Namočite drvene štapiće par minuta u hladnoj vodi .Osušite ih kuhinjskim papirom pa na njih na izmjenično složite tunu i šampinjone.Ako ce te peći tunu na tavi izaberite teflon tavu ili teppanyaki grill ploču ,a možete ih ispeći u pećnici tako da ih stavite na lagano namašćenu zdjelu i pečete u zagrijanoj pećnici na 200C/oko 5 min.Ja vam savjetujem ako imate svježu tunu /tuna bi morala biti roza kroz sredinu/da je što kraće pečete no naravno odabir je na vama.



Tunu servirate toplu posutu lišćem korijadra i crnim sezamom ,uz limetu i malo vasabi paste/japanski hren.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname