Sastojci;
4 velike mrkve
2 žlice maslinovog ulja
2žlice vode
1kocka šećera/1 mala ravna žličica
soli
Preljev:
3 žlice tahini paste
4 žlice gustog grčkog/turskog jogurta
2-4 češanja češnjaka
1 puna žličica curryia
Priprema:
Tahini smjesu napravite vrlo brzo:počnite prvo sa sezamom, sezam je namirnica koja lako promijeni ukus ,zato kod kupovine //ako niste veliki fan i ne trošite ga puno// kupite dostatne količine za recepte koje imate namjeru isprobavati /sezam mora biti svjež i imati lagano orašasto-slatkastu aromu/ako kupujete u kesici vidite datum i kad ga otvorite držite ga u zatvorenoj kutiji/kupite uvijek manje količine/.Sezam morate tostirati ,ja to radim u woku ,stavite ga u wok/2,5žlice za ovaj recept/ pa lagano zagrijavate /stavite poklopac/manji za manji lonac/ako to ne napravite zrna sezama imati će te više po kuhinji nego u tahniju/mičite wok stalno dok se zrna ne dobiju zlatnu boju/.Stavite ga u mužar /ovo je ja bolja ali najsporija varijanta /ako želite može ga izradite štapnim mikserom ili sjeckalicom u pastu naravno uz dodatak 1 žlice maslinovog ulja i pola žličice soli .
Namaz:
Naribate oguljeni i opranu mrkvu na ribežu .Na zagrijanom maslinovom ulju prodinstajte mrkvu da malo omekša i lagano se preprži pazite mrkva lako gori.
Odložite u zdjelu da se ohladi.Pomiješate sve sastojke za tarator stavite dovoljno protisnutog češnjaka koliko volite ,dobro promiješate pa dodate u mrkvu ,isprobate posolite i lagano poparite po ukusu.
Odložite u zdjelu da se ohladi.Pomiješate sve sastojke za tarator stavite dovoljno protisnutog češnjaka koliko volite ,dobro promiješate pa dodate u mrkvu ,isprobate posolite i lagano poparite po ukusu.
Nema komentara:
Objavi komentar