četvrtak, 11. kolovoza 2016.

Biber Köftesi

Poznate turske ljetne kofte ,nadjevena paprika narezana i pečena na tavi uz jogurt sa koprom i finu salatu odlično ,ako volite paprike uživajte u ovom divnom specjalitetu/a doista tako jednostavnom/.Računajte da po osobi  ide jedna srednja paprika ,100g-150g mljevenog mesa,.

Sastojci:/4 osobe

4 lijepe srednje paprike

1 veliko jaje

2češnja češnjaka/protisnuti

400g mljevenog mesa

2-3žlice/koliko treba mrvica/

1žličica cumina

1žličica timijana/origano

sol,papar

prstohvat ljute paprike

1/2žličice dimljene paprike/opcionalno

200mlJogurt 

1žličica kopra

sol,papar


Priprema:

Operite i očistite paprike od sjemenki ,Zarežite ih tako da dobijete široki otvor .U zdjeli izradite meso sa začinima ,jejem i mrvicama da dobijete čvrstu smjesu/možete jedan komadić smjese malo prepeći na suhoj tavi da vidite jeli dovoljno slano i začinjeno// ako ste zadovoljni nadjenuti paprike.
Oštrim nožem narežite papriku na fete/šnite .
Zagrijete u tavi maslinovo ulje pa na njemu par minuta sa svake strane ispečete fete paprike .Zamiješajte jogurt sa solju ,paprom i koprom.
Pripremite tanjur :na tanjur stavite oprani i osušeni matovilac ,lagano začinite ,sa strane stavite umak od kopra i jogurta u sredinu složite narezane prepečene paprike .Servirate uz kruh.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname