Malo sam se zaglavila sa viškom gljiva, igrom slučaja/neću vas gnjaviti svojim ludostima/kod kuće se našlo vise paketa pa se moralo potrošiti ,a meni je salata uvijek odlican izbor .Ova salata je izvrstan prilog mesu na naglo ,pečeno povrću .
Sastojci:
1 luk
100g naribanog sira
400g gljiva/šampinjoni
3 jaja
150g dimljene puretine/šunka
3 žlice jogurta
2 žlice majoneze
sol,papar
1 krastavac za dekoraciju
Sol,papar po ukusu
Priprema:Skuhate jaja u tvrdo ,ogulite ih i nasjeckajte .Nasjeckajte puretinu i naribate na krupnom ribežu sir.
Zagrijete ulje/1žličica/ u woku ili tavi pa na njemu prvo prepržite nasjeckani luk a ona dodate gljive /koje ste nasjeckali na kockice/pustite da se gljive preprže na tavi odnosno da iz njih izađe što više vode,posolite ih i poparite .Izvadite gljive i pustite da se ohlade ,pomiješajte ih sa ostalim nasjeckanim namirnicama.
Pomiješate jogurt i majonezu posolite i popaprite ,pomiješajte sa ostalim namirnicama.Krastavac nožićem za krumpir narežete na tanke trake ,u krug ih poredate po salati.
Nema komentara:
Objavi komentar