srijeda, 31. kolovoza 2016.

Ladopites




Ladopites su poznate grčke hrskave pite ima ih raznih varijanti dali pečene u pećnici ili na tavi ali uvijek im je jedno isto da su hrskave i bez kvasca.Obično se seviraju uz razne tople  meze /tipa MANITARIA AFELIA(samo kliknite na naziv)umjesto pita kruha ali može i uz pečeni uz SAGANAKI HALLOUMI /može poslužiti kao grickalica uz film , tekmu ili servirana uz nekakvu gustu juhu.Priprema i pečenje je vrlo kratko nema čekanja.Zato na posao i isprobajte ladopites :-))


Sastojci:

250g glatkog brašna

1/2 žličice soli

100ml ulja/suncokretovo

100ml mlake vode 

1/2žličice timijana/majčina dušica

4-5žlica sirnog namaza

2žlice sjemenki suncokreta 

2-3 rajčice

Priprema:

U zdjelu stavite ulje ,vodu ,sol ,timijan i sve promiješate dobro da se poveže .Stavite cijelu količinu brašna ,zamijesite u tijesto.Stavite na lim papir za pečenje .Tijesto razdvojite na 12 kuglica .Svaku kuglicu rastanjite na limu u krug ni pretanak ni predebeo /kao keks recimo/ .
Premažete kuglicu sirnim namazom ,pospete sjemenkama suncokreta /možete staviti više ili manje suncokreta koliko volite ako ne volite stavite sezam / i nasjeckanim rajčicama .
Pecite u zagrijanoj pećnici na  180C /20min ili dok ne dobiju finu boju ,postanu hrskavi .
Servirate toplo ili hladno.


2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname