Ako vam treba nešto fino i jednostavno za vikend ručak ili večeru ovo je jelo idealno .Tradicionalni parmski odrezak ,fino pohano meso na posteljici od rajčice ,pečeno u pećnici sa mozzarellom ,nema bolje.Parmski odrezak se inače radi sa svinjetinom no ja cesto puta napravim i sa piletinom ili puretinom vi naravno po ukusu,začine isto tako možete prilagoditi sebi .
Sastojci: /5-6 osoba
700g svinjskoga/purećeg/pilećeg fileta
sol,papar
3-4 nasjeckana lista kadulje/origana
Umak od rajčice/na hladno:
300ml pasate /pasirana rajčica
1/2žličice šećera
1žličica timijana/majčina dušica
1/2žlica maslinovog ulja
1naribani češanja češnjaka
sol,papar
Ostalo:
150g mozzarelle
100g krušnih mrvica
1žlica ribanog parmezana
1žličica timijana/majčina dušica
2 jaja
sol,papar
1žlica brašna
2 žlice ulja
Priprema:
Kotlete rastanjite /ne previše ,možete ih malo potući batićem za meso.Posolite, popaprite,prospite sitno nasjeckanom kaduljom/ako koristite piletinu dodate origano. .Pospete brašnom,višak otresite.U tanjuru ili plitkoj zdjelici stavite jaja ,majčinu dušicu ,sol i papar,dobro izradite vilicom.mrvice pomiješajte sa parmezanom.Klasično ispanirajte meso ,jaje ,mrvice.Zagrijete tavu sa malo ulja pa meso s obje strane ispecete samo da malo uhvati boju/oko 1 min sa svake strane/ ,izvadite na tanjur dok sve ne dovršite nemojte peći meso do kraja,jer će vam kasnije biti suho.
U keramičku zdjelu stavite sve sastojke za hladni umak od rajčice pa promiješate vilicom da se sve poveže .Narežete mozzarellu na tanke fete.Slažete meso ,na umak s mozzarellom u krug .
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/20min.Servirate sa kuhanim povrćem ili kako bi talijani sa riži-bižima.
To tak fino izgleda da i to moram isprobati��
OdgovoriIzbrišiEj mila tek sad vidjela post ,hvala ti ,jako je fino ,puno,puno te pozzzzzz:-)))))))
OdgovoriIzbriši