četvrtak, 1. rujna 2016.

Parmski odrezak

Ako vam treba nešto fino i jednostavno za vikend ručak ili večeru ovo je jelo idealno .Tradicionalni parmski odrezak ,fino pohano meso na posteljici od rajčice ,pečeno u pećnici sa mozzarellom ,nema bolje.Parmski odrezak se inače radi sa svinjetinom no ja cesto puta napravim i sa piletinom ili puretinom vi naravno po ukusu,začine isto tako možete prilagoditi sebi .


Sastojci: /5-6 osoba

700g svinjskoga/purećeg/pilećeg fileta

sol,papar

3-4 nasjeckana lista kadulje/origana

Umak od rajčice/na hladno:

300ml pasate /pasirana rajčica

1/2žličice šećera

1žličica timijana/majčina dušica

1/2žlica maslinovog ulja

1naribani češanja češnjaka

sol,papar

Ostalo:

150g mozzarelle

100g krušnih mrvica

1žlica ribanog parmezana

1žličica timijana/majčina dušica 

2 jaja

sol,papar

1žlica brašna

2 žlice ulja

Priprema:

Kotlete rastanjite /ne previše ,možete ih malo potući batićem za meso.Posolite, popaprite,prospite sitno nasjeckanom kaduljom/ako koristite piletinu dodate origano. .Pospete brašnom,višak otresite.U tanjuru ili plitkoj zdjelici stavite jaja ,majčinu dušicu ,sol i papar,dobro izradite vilicom.mrvice pomiješajte sa parmezanom.Klasično ispanirajte meso ,jaje ,mrvice.Zagrijete tavu sa malo ulja pa meso s obje strane ispecete samo da malo uhvati boju/oko 1 min sa svake strane/ ,izvadite na tanjur dok sve ne dovršite nemojte peći meso do kraja,jer će vam kasnije biti suho.
U keramičku zdjelu  stavite sve sastojke za hladni umak od rajčice pa promiješate vilicom da se sve poveže .Narežete mozzarellu na tanke fete.Slažete meso ,na umak s mozzarellom  u krug .
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/20min.Servirate sa kuhanim povrćem ili kako bi talijani sa riži-bižima.


2 komentara:

  1. To tak fino izgleda da i to moram isprobati��

    OdgovoriIzbriši
  2. Ej mila tek sad vidjela post ,hvala ti ,jako je fino ,puno,puno te pozzzzzz:-)))))))

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname