Sastojci;
500g pilećih prsa
1žlica maslinovog ulja
5 češanja češnjaka
2žlice smeđeg šećera
50 ml pilećeg temeljca
1/2žličice naribanog đumbira
navrh noža ljute mljevene paprike
sol,papar
Priprema:
Piletinu rastanjite i lagano preko prozirne folije potucite batićem za meso.Posolite je i popaprite .
Na sitno nasjeckajte češnjak i đumbir/možete đumbir i naribati/.
Zagrijete u tavi maslinovo ulje pa na njemu prepržite kratko piletinu samo da se zatvore pore.Piletinu posložite u keramički pekač/ponavljajte postupak dok ne prepržite svu piletinu/ .
Na ulje od pečenja stavite češnjak ,pustite da se kratko preprži i zamiriše ,maknete sa vatre ,dodate šećer i pileći temeljac te obavezno malo ljute mljevene paprike.Prelijete sve po piletini .
Pecite filete 20min u pećnici na temperaturi od 200C.
Nema komentara:
Objavi komentar