utorak, 30. kolovoza 2016.

Zapečena ruska salata

Ne bi ulazila u namirnice od kojih radimo rusku/francusku salatu jer iskreno svaka kuca  ima neke svoje dodatke i varijacije /pa da nebi bilo skandala//  sve su na svoj način fine.Ovo je malo drugačija salata ako je salatom možemo i nazvati ,dakle ,krumpir ,jaja,sir ,grašak ,šunka zapečeni složenac kao divan prilog nekog jelu ili cijeloviti obrok uz salatu.Servirate toplo.

Sastojci:

6 krumpira

150g graška/smrznuti

1 češanj češnjaka

150g dimljene šunke /pireće ili svinjske/

100g ribanog sira

100g kiselih krastavaca

100ml mlijeka 

2-3 jaja

1žlica ulja

sol,papar

1/2žličice timijana/majčina dušica

Priprema:

Skuhate krumpir u kori ,lagano ga ohladite ,ogulite i narežite na krugove.Napravite nadjev:
Zagrijete ulje u tavi pa dodate sitno nasjeckani luk i sitno nasjeckani češnjak ,lagano pirjate da se luk izdinsta pa dodate nasjeckanu dimljenu šunku ,nastavite pirjati još par minuta a onda dodate nasjeckane kisele krastavce i grašak te jednu žlicu vode ,pustite da se grašak ugrije i otopi i da se sve u tavi poveže,isprobate pa posolite i popaprite po ukusu.
Na dno zdjele za pečenje stavite papir za pečenje ,možete lagano nauljiti .Posložite ploške krumpira lagano ih posolite i poparite ,prelite preko krumpira svu količinu dobivenoga nadjeva .Poviše složite ostatak kriški krumpira pa i njih lagano posolite i popaprite .

U zdjelici sa strane povežite jaja i mlijeko ,posolite poparite i dodate timijan.Prelijete preko krumpira .Na vrh naribate sir .Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/25min

2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname