Tavuk pide ili pide od piletine i rajčica prefine ,super jednostavne a i dobro dođu ako imate kuhane piletine iz juhe.
Sastojci:/4 srednje pide
Nadjev:
oko 300g kuhane piletina
sol,papar
malo ljute paprike
2žličice otopljenog maslaca
2 oguljene rajčice šljivarice
150g ribanog sira
Tijesto:
330g brašna
oko 300ml mlake vode
1/2žlice suhog kvasca
1/2žličice šećera
1 ravna žličica soli/po ukusu
1 bjelanjak
Premaz:
1žumanjak
navrh noža koncentrata rajčice
Priprema:
U zdjelu stavite brašno ,šećer i sol,promiješate dobro pa dodate bjelanjak, i toliko mlake vode da napravite tijesto.Ostavite ga da odstoji 30min.
Napravite nadjev.piletinu razdvojite na trakice ili narežete na kockice ,dodate nasjeckanu oguljenu rajčicu ,posolite ,poparite po ukusu ,dodate otopljeni maslac, i malo ljute paprike /po želji .Dobro promiješate .Nadjev podijelite na 4 dijela za 4 pide.
Tijesto podijelite na 4 kugle ili kao ja razvaljate tanko cijelo pa ga podijelite na 4 dijela .Prospite svaki dio sirom a potom nadjev rasporedite ga po cijeloj pidi .
Motate pide tako da na jednoj strani podvrnete malo/da nadjev ne iscuri ,a potom preklopite druge dvije strane jednu pa drugu /vidi sliku/
Pide složite na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.Pide složite tako da je spoj na dnu ,prije nego ih naslonite na lim lagano ih rastegnite a kad ih naslonite stiskajte odozgo da izađe barem dio zraka i da pide budu plosnate .
Žumanjak zamutite sa malo koncentrata rajčice i malo ulja pa premažete pide.
Pecite 25 min.na najnižoj vodilici u zagrijanoj pećnici na 220C.
Prije serviranja ih pustite da se malo ohlade!!
Turski calzone bez oregana
OdgovoriIzbrišihhehe ,skoro pa je jer je ovo preklopljlena pida pa podsjeca na calzone ,veliki pozz slaje i hvala na komentaru :-)))
OdgovoriIzbriši