subota, 20. kolovoza 2016.

Hardallı Tavuk

Senf piletina ili piletina sa senfom je poznato tursko jelo koje se obično servira za večeru.Jelo je iz časopisa "Sofra"/sofra inače znači stol /recept je dosta izmijenjen odnosno prilagođen, koncentrat ili pastu od paprike je nemoguće nabaviti kod nas//barem ja nisam uspjela// a priprema je duga naravno ako vi imate koristite nju  u tiom slucaju trebati ce vam samo dvije žlice papste od paparika ,senf i začini.

Sastojci:/4-6 osoba

oko 1 kg fileta piletine

2žlice senfa

1žličica koncentrata rajčice

4žlice ajvara

1/2žličice kumina

malo ljute papričice

2-3žlice sjemenki suncokreta/neslane/

4žlice maslinovog ulja

sol,papar

1žlica nasjeckanog peršina

2 češanja češnjaka

Priprema:

U lonac stavite maslinovo ulje pa pustite da se dobro zagrije.Dodate sve ostale sastojke/pazite da češnjak bude fino nasjeckan isto napravite i sa peršinom/pržite sve par minuta da se fino uprži i zamiriše .
Dodate piletinu koju ste oprali ,osušili ,posolili i popaprili.Nastavite piletinu peću okrećući je da ne zagori ,kad je piletina promijenila boju ,podlijete je sa 1,5 dl vode,poklopite kad prokuha smanjite temperaturu pa kuhate 15 min,nakon toga poklopac otvorite i nastavite kuhati dok se umak malo ne ugusti.
Servirate toplo sa prilog po želji,krumpir ,krumpir pire ,riža isl.



Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname