ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.

Tavuklu pide


Tavuk pide ili pide od piletine i rajčica prefine ,super jednostavne a i dobro dođu ako imate kuhane piletine iz juhe.

Sastojci:/4 srednje pide

Nadjev:


oko 300g kuhane piletina

sol,papar

malo ljute paprike

2žličice otopljenog maslaca

2 oguljene rajčice šljivarice

150g ribanog sira

Tijesto:

330g brašna

oko 300ml mlake vode

1/2žlice suhog kvasca

1/2žličice šećera

1 ravna žličica soli/po ukusu

1 bjelanjak

Premaz:

1žumanjak

navrh noža koncentrata rajčice

Priprema:

U zdjelu stavite brašno ,šećer i sol,promiješate dobro pa dodate bjelanjak, i toliko mlake vode da napravite tijesto.Ostavite ga da odstoji 30min.
Napravite nadjev.piletinu razdvojite na trakice ili narežete na kockice ,dodate nasjeckanu oguljenu rajčicu ,posolite ,poparite po ukusu ,dodate otopljeni maslac, i malo ljute paprike /po želji .Dobro promiješate .Nadjev podijelite na 4 dijela za 4 pide.

Tijesto podijelite na 4 kugle ili kao ja razvaljate tanko cijelo pa ga podijelite na 4 dijela .Prospite svaki dio sirom a potom nadjev rasporedite ga po cijeloj pidi .
Motate pide tako da na jednoj strani podvrnete malo/da nadjev ne iscuri ,a potom preklopite druge dvije strane jednu pa drugu /vidi sliku/
Pide složite na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.Pide složite tako da je spoj na dnu ,prije nego ih naslonite na lim lagano ih rastegnite  a kad ih naslonite stiskajte odozgo da izađe barem dio zraka i da pide budu plosnate .
Žumanjak zamutite sa malo koncentrata rajčice i malo ulja pa premažete pide.
Pecite 25 min.na najnižoj vodilici u zagrijanoj pećnici na 220C.


Prije serviranja ih pustite da se malo ohlade!!


2 komentara:

  1. hhehe ,skoro pa je jer je ovo preklopljlena pida pa podsjeca na calzone ,veliki pozz slaje i hvala na komentaru :-)))

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname