Ovaj recept sam vidjela na Alice i kad su rekli balkanske pite to je naprosto trebalo isprobati.Dakle opet mljeveno meso nadjeveno gljivama ,prefini recept .
Sastojci:/4-5 osoba
Meso:
650g mesa/miješano
1žličica crvene paprike
prstohvat ljute mljevene paprike
1 jaje
2 žlice krušnih mrvica/manje više po potrebi
1 naribani češanj češnjaka
1 naribani luk
sol,papar
Nadjev:
300g šampinjona
1 srednji luk
1 češanj češnjaka
1žlica maslinovog ulja
1/2žličice timijana
sol,papar
Ostalo:
5žličica kečapa/ljuti slatki po ukusu
1-2rajčice
70g sira na fete
100g pancete na fete
Priprema:
Sve sastojke za meso stavite u zdjelu ,dobro izradite rukom da se sve poveže ,mrvice dodate postepeno da dobijete smjesu koja se može oblikovati.Podijelite meso u pet -šest grudica ,možete izraditi i veće sve to ovisi o vama.Pripremite pekač na dno stavite papir za pečenje ,lagano nauljite.
Stavite grudicu na papir pa čašom napravite rupu u sredini grudice ,izvučete čašu i formirate zdjelu .Zdjelu obučete u /obavijate pancetom.Ponavljate postupak dok ne potrošite meso.
Pripremite gljive.oprane /pod mlazom vode ,nemojte ih namakat/gljive narežite na fetice .Zagrijete ulje pa na njemu ispirjate narezani luk i češnjak dodate gljive pa pirjajte dalje da puste vode i da se lagano prepeću ,posolite i popaparite te prospite timijanom ili majčinom dušicom.Na dno svake mesne zdjelice stavite žličicu kečapa dodate gljive /podijelite da bude u svakoj zdjelici isto .Na vrh stavite fetu narezane rajčice i sira.
Pecite mini pite u zagrijanoj pećnici na 180C/30min
Servirate toplo uz finu salatu ili prilog po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar