ponedjeljak, 5. rujna 2016.

Balkanske mini pite

Ovaj recept sam vidjela na Alice i kad su rekli balkanske pite to je naprosto trebalo isprobati.Dakle opet mljeveno meso  nadjeveno gljivama ,prefini recept .


Sastojci:/4-5 osoba


Meso:

650g mesa/miješano

1žličica crvene paprike

prstohvat ljute mljevene paprike

1 jaje 

2 žlice krušnih mrvica/manje više po potrebi

1 naribani češanj češnjaka

1 naribani luk

sol,papar

Nadjev:

300g šampinjona

1 srednji luk

1 češanj češnjaka

1žlica maslinovog ulja

1/2žličice timijana 

sol,papar

Ostalo:

5žličica kečapa/ljuti slatki po ukusu

1-2rajčice

70g sira na fete

100g pancete na fete


Priprema:

Sve sastojke za meso stavite u zdjelu ,dobro izradite rukom da se sve poveže ,mrvice dodate postepeno da dobijete smjesu koja se može oblikovati.Podijelite meso u pet -šest grudica ,možete izraditi i veće sve to ovisi o vama.Pripremite pekač na dno stavite papir za pečenje ,lagano nauljite.
Stavite grudicu na papir pa čašom napravite rupu u sredini grudice ,izvučete čašu i formirate zdjelu .Zdjelu obučete u /obavijate pancetom.Ponavljate postupak dok ne potrošite meso.
Pripremite gljive.oprane /pod mlazom vode ,nemojte ih namakat/gljive narežite na fetice .Zagrijete ulje pa na njemu ispirjate narezani luk i češnjak dodate gljive pa pirjajte dalje da puste vode i da se lagano prepeću ,posolite i popaparite te prospite timijanom ili majčinom dušicom.Na dno svake mesne zdjelice stavite žličicu kečapa dodate gljive /podijelite da bude u svakoj zdjelici isto .Na vrh stavite fetu narezane rajčice i sira.
Pecite mini pite u zagrijanoj pećnici na 180C/30min
Servirate toplo uz finu salatu ili prilog po želji.






Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname