Sastojci:
400g tortellina /sirni
Preljev:
4 rog crvene paprike
1žlica mljevenih bajama
2 žlice parmezana
4 žlice maslinovog ulja
sol,papar
3 češanja češnjaka
150g rikule/rikole
Priprema:
Operite i osušite paprike stavite ih peči na 180C u pećnicu nekih /20min ili dok im koža ne potamni .Izvadite ih stavite u zdjelu pokrijete sa prozirnom folijom i ostavite da se ohlade.Ogulite ih i očistite od sjemenki.Skuhate tortelline ,ocijedite ih i pustite da se ohlade /sačuvate par žlica vode od kuhanja.
Odvojite dvije paprike pa ih stavite u zdjelu dodate sve ostale sastojke za pesto od paprike izradite sve u pastu dodavajuci malo po malo vodu od kuhanja ,umak ne smije biti prerijedak ali ni pregust da se može fino spojiti sa tortelinima.OOstale dvije papasirke narežite na trake i dodate u salatu.
Operite rikulu i ocijedite je na kuhinjskom papiru/ako rikulu potopite u hladnu vodu na deset minuta ona će vam kod konzumacije biti jako hrskava.
Promiješate rikulu ,torteline i umak da se sve dobro poveže.Prospite sve parmezanom.i po želji nasjeckanim crnim maslinama.
Nema komentara:
Objavi komentar