Poznati grčki shef Peskias Cristoforos i fino jelo od kotleta ,rajčica sve u finom umaku od jogurta.Ako ne koristite bijelo vino možete ga zamijeniti istom količinom pilećim temeljca ,što se tiče mesa možete koristiti bilo koje kotlete ili mekane šnicle možete koristi i piletinu/fileti.
Sastojci:/4 osobe
4 kotleta/svinjski /teleći /može i mekane šnicle
400g gljiva/šampinjoni
2žlice maslinovog ulja
200ml bijelog vina
10-15 mini rajčica
400ml grčkog jogurta
3 češanja češnjaka
sol,papar
200ml vode
1/2žličice origana
Priprema:
Potucite batićem meso koje ste izabrali ,posolite i popaprite .Zagrijete ulje u dubljoj tavi .Operite rajčice i nasjeckajte gljive.Na ulju s obje strane dobro pepecite meso.
Izvadite i držite na toplom dok sve ne dovršite.
U tavu stavite gljive ,sitno nasjeckani češnjak i rajčice par minuta pržite sve zajedno lagano posolite ,poparite i dodate origano .Vratite mesu u posudu ,podlijete vinom ili temeljcem ,strugajući po dnu pustite da vino gotovo ishlapi pa dodate grčki jogurt i vodu ,promiješate dobro .Pusti da na laganoj vatri kuha par minuta da se malo ugusti.
Servirate kotlete tople sa kuhanim povrćem ,finom salatom ili prilogom po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar