Sastojci:
500g ribljeg fileta /bijela riba/
2 žlica maslaca
2žlice maslinovog ulja
1žličica timijana
3-4žlice brašna
1limuna/ 1žlica limuna +narezana ostatak za serviranje
3 žlice prošeka/slatko vino
sol,papar
1žlica kapara iz soli/opcionalno
1žličica nasjeckanog peršina
Priprema:
U zdjelu stavite maslac i maslinovo ulje pa zagrijavate dok se ne otopi,odložite sa strane da se malo ohladi pa u zdjelu dodate prošeka i sok od limuna izradite metlicom da dobijete emulziju.
Ribu operite i osušite .Posolite je i poparite .U zdjelu sa strane stavite brašno .Umočite ribu prvo u mješavinu ulja i maslaca a potom u brašno .Poslažete filete na lim za pečenje na koji ste prije toga stavili papir .Prelije ostatkom ulja .
Pecite filete nekih 30min/vidjeti će te kad dobije finu boju/ na 180C
Servirate sa prilogom po želji .
Nema komentara:
Objavi komentar