Sastojci:
1 kg pilećih krilca/bez vrhova/
2 rog crvene paprike
3 feferona/svježa
4luka/manja
5 rajčica srednje
1,250g krumpira
Marinada:
3žlice jogurta/čvrste
1žlica maslinovog ulja
1žlica otopljenog maslaca
2žlice pasirane rajčice/kečap
1žlica koncentrata rajčice
1žličica mljevene slatke paprike
1žličica timijana/majčina dušica
1/2žličice kumina
po 1/2 žličice sol,papar/manje više po ukusu
6 drvenih ražnjića
Priprema:
Operite i očistite krila /ako krilcima nisu skinuti vrhovi otkinute ih/ mogu vam poslužiti za juhicu ili temeljac/osušite krilca na kuhinjskom papiru.Promiješate sve sastojke metlicom za marinadu da se fino povežu /maslac prije otopite/prebacite krilca u zdjelu sa marinadom ,promiješajte ih da se po njima uhvati marinada ,pokrijte ih prozirnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi dok pripremite povrće.Luk narežite na deblje fete isto napravite i sa rajčicom,papriku /jednu i drugu/očistite i narežite na kocke.Krumpir ogulite i narežite na komade.
Ako ćete krilca peći na roštilju moj vam je savjet da drvene štapiće stavite par minuta u hladnu vodu da se namoči.
Nabodete na jedan ražnjić dva krilca kroz sredinu između stavite fetu rajčice i luka a na krajeve komad paprike/slatke i ljute/ ,naravno da možete i bogatije nanizati na povrća na ražnjić to ostavljam vama da se zaigrate po želji i ukusu.Prebacite nanizane ražnjiće na tanjur..Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu količinu piletine .Ostatke povrća stavite sa strane/možete čak i narezati još ako želite/ Povrće i krumpir stavite u zdjelu sa ostatkom marinade promiješate dobro .
Pripremite lim za pečenje/ja obično uzmem keramički i na dno stavim papir za pečenje.Stavite na pripremljen pekač prvo krumpir i povrće
Pecite u zagrijanoj pećnici na 170C/nekih 45 min.Tokom pečenja možete ražnjiće koji put okrenuti.
Servirate tople krilca sa pečenim krumpirom ,narezanim svježim povrćem /tipa rajčica i luk/jogurtom,ukiseljeni feferonima i sl.Prospite peršinom
-
Joooj....bas odlicno izgleda...volimo krilca i ovo moram isprobati...
OdgovoriIzbrišiJoooj....bas odlicno izgleda...volimo krilca i ovo moram isprobati...
OdgovoriIzbrišiAjmee i mi isto ali sam zenski dio zajednice decki su vise za mesnate komade ,hvala ti milaaa :-))))
OdgovoriIzbriši