O tahini smjesi i načinu izrade sam pisala /OVDJE/pa se neću ponavljati ,no ako vam se ne da raditi tahini smjesu ovo možete raditi sa kikiriki maslacem ili čak nuttelom /ako stavljate čokoladni namaz nemojte sladiti medom naravno to učinite sa kikiriki maslacem i tahini pastom dodate postepeno med isprobavajući slatkoću da to bude po vašem ukusu/.
Sastojci:/24 kom
250g razvaljanog lisnatoga tijesta
100g tahini smjese/čokoladnog namaza/kikiriki maslaca
3 žlice sirnog namaza/krem sir
2žličice meda/po potrebi
1-2žlica marmelade po želji
Priprema:
Lisnato tijesto stavite na lim za pečenje na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.Narežite ga na kockice otprilike 5x5 cm/mala napomena ako koristite nerazvaljano lisnato tijesto nemojte ga puno rastanjiti jer u tom slučaju nećete dobiti pufice kao na slici/Važno je da prije pečenja lagano poprskate kockice i da na dnu pećnice stavite posudu sa vodom tada cete dobite fine pufice kao na slici ,to uvijek možete raditi sa lisnatim ako volite da je prhko a ne žilavo.Pecite lisnato nekih 20min na 175C/naravno to sve ovisi o pećnici pa procijenite po izgledu kad se napuhnu i dobiju finu boju pufice su gotove.Izvadite ih vani pustite da se ohlade.Pomiješate sve sastojke za nadjev./med dodate postepeno dok vam ne bude slatkoća po ukusu nemojte puno zasladiti/
Spajate dvije i dvije polovice stavljajući otprilike jednu žličicu nadjeva.Kad spojite sve loptice stavite sve na tanjur za serviranje .Ostatak nadjeva stavite u kesicu za ukrašavanje pa istinite malo na vrh svakog kolačića .Isto napravite i sa marmeladom stavite u kesicu pa po sredini nadjeva stavite malo.Osim marmelade možete na vrh dodati i jednu kandiranu višnju.
Servirate sobne temperature uz čaj.
Nema komentara:
Objavi komentar