Sastojci:
Meso:450g mljevenog mesa po želji
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica origano
1 žličica senfa
1 jaje
1 mali luk/naribani
2 češanja češnjaka naribana
sol,papar
1-2žlice krušnih mrvica po potrebi
1žlica brašna
Ostalo:
150g naribanog topljivog sira
100g natanko narezanog ementala
1 žlica mamslinovog ulja/ili više po potrebi
1-2 manja francuza/bagete
Priprema:
U zdjelu stavite meso pa ga dobro rukom izradite sa začinima dok ne dobijete kompaktnu masu dodate toliko krušnih mrvica koliko je potrebno da dobijete smjesu koju možete formirati u lopticu.Loptice /polpetice neka budu veličine oraha.Loptice formirate pa ih lagano uvijate u brašno .Zagrijete tavu sa maslinovim ulje pa na njom isprženi kuglice dok ne dobiju finu boju/tavu nemojte pretrpavati jer će vam se u tom slučaju kuglice sporije peči .Ispečene kuglice izvadite na tanjur pa ponavljate postupak dok sve ne završite.
Pripremite kruh uzmite bagete pa pažljivo s nožem maknete mu vrh ,izdubite dno od pupe/mekog dijela kruha.Pokapate kruh maslinovim uljem,prospite sredinu naribanim sirom pa poslažete okruglice .Po okruglicama prospite oraigano pa na vrh naslažite fetice sira .
Pecite zagrijanoj pećnici na 200C/10min ili dok se sir fino ne otopi po kruhu .Servirate toplo ili hladno narezane na komade uz razne salate.
Nema komentara:
Objavi komentar