ponedjeljak, 13. veljače 2017.

Yuvarlak börek/zarolani burek


Fini zarolani turski burek od mesa i graška .Sočan i ukusan .Uživajte!!!Ovaj burek može podnijete malo više ljutine pa ako volite slobodno malo više zaljutite .Servirate obavezno uz lagano začinjeni grčki jogurt kojeg samo zamiješajte sa malo soli i žlicom maslinovog ulja.

Sastojci;/2 štruce


6 kom jufki/kora za pitu/deblje

Premaz:

2 jaja

3žlice čvrstog jogurta

4žlice ulja

Nadjev:

400g mljevene junetine

4žlice smrznutog graška

1 srednji luk

1žlica maslinovog ulja

1/2žličice kumina

sol

svježe mljeveni papar

2 češanja češnjaka

na vrh noža ljute paprike

1žličica kečapa/ajvar

Posip:

2žlice jačeg ribanog sira /tipa parmezan


Priprema:

Nasjeckajte luk pa ga izdinstajte na žlici ulja u tavi dok ne uvene ,kad je luk gotov dodate nasjeckani češnjak i grašak ,nastavite na laganoj vatri pirjati dok se grašak ne otopi..Prebacite u posudu da se nadjev malo ohladi pa dodate meso ,izmiješate sve zajedno ,dodate sve začine pa nastavite miješati dok se sve ne poveže u finu smjesu .Smjesu možete isprobati tako da komadić prepečete na suhoj tavi ako ste zadovoljni,odložite do korištenja/smjesa što duže stoji ona je bolja jer se ukusi požmu u mesu ali naravno ako nemate vremena neće puno smetati .
Pripremite premaz tako da sve stavite u zdjelu pa izradite  metlicama sa zrnom soli.
Podijelite jufke na dva dijela .Za svaku štrucu su vam dovoljne tri jufke .Složite po tri jufke jedna na drugu svaku obavezno premažete premazom ,za to će vam dobro poslužiti kist ali možete i rukom .Rasporedite polovicu mesnog nadjeva ,fino rasporedite .Zarolajte .Stavite na lim na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.Ponovite postupak sa ostatkom jufki i nadjeva.
Premažete štruce ostatkom premaza i prospite naribanim sirom.Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/20 min ili dok ne dobiju finu boju .
Servirati uz umak od jogurta kao predjelo ,glavno jelo uz čaj ili nekakvu laganu večeru.






2 komentara:

  1. Baš divan recept Mucika. Inače ovde gde ja živim ima svakojakih pita , pa pekara mislim ima minimalno 20 vrsta sa svim mogućim punjenjima. Meni se od svih ova tvoja više dopada .

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala puno drga Dubravka ,veliki pozz saljem

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname