petak, 31. ožujka 2017.

Caprese šparoge

Fina salatica sa mozzarellom,prvim mini rajčicama i divnim zelenim šparogama .Šparoge su malo manje jer su prve ovogodišnje tako da su ostale malo tanje.Milanski posip/gremolata/ daje ovom jelu dubinu i okus.Uživajte u ovoj salati kao cjelovitom jelu uz preprženi kruh sa maslinovim uljem ili kao prilog nekom finom meso .Ovo jelo možete raditi i od divljih šparoga tada sve narežite na kockice i servirate kao dodatak uz roštilj.Na mojim stranicama na coolki možete pronaci dosta recepata sa šparogama/pečene ,kuhane,pite  isl./ jer ja ih jako volim.


Sastojci:

500g šparoga/zelene/

250m koristila mini jer te su jedino prve/

200g mini mozzarelle


Milanska gremolata od začinskog bilja:

5-6 listova svježeg bosiljka

2žlice nasjeckanog peršina

1 češanj češnjaka/sitno naribana

1/2limuna/neprskanim/korica


Ostalo:

3-4 žlice maslinovog ulja/dobro maslinovo ulje/

sok od pola limuna

sol

svježe mljeveni papar

1/4žličice maslaca


Priprema:

Zagrijete vodu/to se obično radi u plitkoj tavi sa malo vode dovoljno tek da pokrije šparoge / sa solju prstohvatom šećera i maslacem/on daje fini sjaja šparogama kasnije/.Šparoge operite ,pažljivo im operite glave jer u njima može biti pijeska,drvenaste dijelove pri dnu odrežite/možete ih staviti u temeljac ako nisu puno drvene a to znaći da su stare onda vam doista neće koristi/ .Stavite ih u ključavu vodu i,ove prve mlade kuhate minutu -dvije/one moraju ostati hrskave/a i po bon-tonu se mogu jesti rukom tako da se ne smiju prekuhati ,možete malo isprobati oštrim ražnjićem dali su kuhani .
Izvadite šparoge/ocijedite na kuhinjskom papiru/ na tanjur za serviranje .Pustite da se malo ohlade a vi napravite posip.
Nasjeckajte začinsko bilje na sitno ,dodate malo soli i naribanu  limun ,sve promiješate ,odložite .

Posložite po njima mozzarellu ,nasjeckane ili cijele rajčice .Sve lagano posolite ,pokapate maslinovim ulje i limunovim sokom.Prospite posipom .Prospite sve svježe mljevenim paprom.
Servirati ohlađeno uz fini prepečeni kruh sa češnjakom,možete servirati kao antipaasto , predjelo, salatu.





2 komentara:

  1. Jako dobro, uzivali smo u degustaciji!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala do neba na siprobavanju, velki pozdrav leti, voljela bih kad bi bilo ime iza anonimnog posta,veliki pozdrav saljem.

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname