Fine grčke pecipale iz tave sa umakom od jogurta, mezica koja će vas očarati pod uvjetom da volite ovakve stvari naravno i grčku kuhinju.Obožavati će te ih na prvi griz.
oko350g glatkog brašna
6 žlica mineralne vode
2žlice preprženog svijetlog sezama
1žlica crnog sezama
1/2žličice soli
3žličice suhog kvasca
2žličica šećera
Sastojci:
150g jogurta/gusti grčki/oko350g glatkog brašna
6 žlica mineralne vode
2žlice preprženog svijetlog sezama
1žlica crnog sezama
1/2žličice soli
3žličice suhog kvasca
2žličica šećera
Umak od jogurta/recimo Zaziki:
1 krastavac
250g čvrstog gustog jogurta/grčki
1žličica soli/manje više po ukusu
1žličica svijetlog vinskoga octa
1žličica soka od limuna
1žlica nasjeckanog kopra
1/2žličice mente/opcionalno/meni paše ljeti/
50-70g feta sira
1 protisnuli češanj češnjaka
Par žlica maslinovog ulja
Par žlica maslinovog ulja
Priprema:
Napravite prvo umak od jogurta.U zdjelicu naribate oguljeni krastavac, posolite ga i ostavite stajati par minuta, ocijedite ga u cjedilu ili rukom da se dobro ocijedi.Stavite u zdjelicu sa jogurtom, solu,paprom,začinima po ukusu a potom dotjerujte okus kiselinama od octa ili soka od limuna.Promiješajte i pustite da se dobro ohladi u frižideru.
Za tijesto:
Zagrijete jogurt u lončiću na srednjoj vatri pa dodate mineralnu vodu, šećer i kvasac i obje vrste sezama, promiješate i pustite par minuta da odstoji.Dodate brano sa solju, promiješate da se poveže u glatko tijesto.Izradite kratko na radnom stolu pa ostavite stajati na toplom mjestu/ja stavim lončić sa vrućom vodom i na to stavim zdjelu sa tijestom ona je pola sata spremne ili u zagrijanom pećnicu na 50C pola sata/ja kad ovo radim za doručak zamijesim navečer tijesto pa ostavi m bez dizanja cijelu noć u frižideru.
Tijesto podijelite na jednake dijelove/komada po želji inače po pravilu trebali bi biti veličine dlana/
Zagrijete ulje u tavi/plitko/ne treba vam duboko ulje za ovo/ne trebate za ovo djevičansko maslinovo ulje uzmite solidno maslinovo možete čak i salatno to ostavljam vama/.
Pecite par minuta sa svake strane, dok ne dobiju finu boju.
Zagrijete ulje u tavi/plitko/ne treba vam duboko ulje za ovo/ne trebate za ovo djevičansko maslinovo ulje uzmite solidno maslinovo možete čak i salatno to ostavljam vama/.
Pecite par minuta sa svake strane, dok ne dobiju finu boju.
Servirate sa super umakom ili na mojim stranicama na coolki jako puno varijacija jogurt umaka .
Nema komentara:
Objavi komentar