Sastojci:/4 osobe
1 manja kruška4 srednje cikle/kuhane
3 žlice maslinovog ulja
1žličica senfa/dijon
sol,papar
2žlice ribano parmezana
2žlice vinskoga ili jabučnog octa
1 šaka rikule
2žlice nasjeckanih oraha
Priprema:
Narežite na tanko fetice kuhane cikle ako ste odvažni možete i sirove .Posložite ih na tanjur u krug.Narežite na kockice krušku/ne moram ni govoriti da je prije toga dobro operete, pazite samo da kruška nije prezrela jer će se onda cijediti puno tekućine/Prospite kockice preko cikle.Prospite i nasjeckane orahe.
U zdjeli sa strane izmiješate senf, sol, papar, maslinovo ulje, žlicu vode, naribani parmezan i ocat, smjesa ne smije biti ni prerijetka ni pregusta, isprobate pa doradite okus po svome, pazite preljev mora biti malo slaniji.Prelite preko cikle,Ostavite u frižideru bar pola sata da se sve fino ohladi i marinira.Na vrh stavite rikulu.
Servirate kao predjelo uz preprženi kruh sa češnjakom ili prilog/salatu bilo kojem jelu.jako je je kao lagana večerica uz krekere i bijelo vino.
U zdjeli sa strane izmiješate senf, sol, papar, maslinovo ulje, žlicu vode, naribani parmezan i ocat, smjesa ne smije biti ni prerijetka ni pregusta, isprobate pa doradite okus po svome, pazite preljev mora biti malo slaniji.Prelite preko cikle,Ostavite u frižideru bar pola sata da se sve fino ohladi i marinira.Na vrh stavite rikulu.
Imam u frižideru ciklu već duže vrijeme i ovo će mi biti odlična sutrašnja salata! Bilježim.
OdgovoriIzbriši