Sastojci:/4 osobe
1 kg krumpira
1žlica ulja
1 luk
1žličica naribanog đumbira
sol,papar
2 male chilli paprike/malo ljute i jedna obična crvena paprika/
1žličica sjemenki senfa
na vrh noža sjemenki piskavice/nema zamjene za taj začini ako nemate preskočite/
2 rajčice/svježe
4žlice čvrstog jogurta
Priprema:
Kuhate krumpir u kori.Ogulite i narežite.U wok ili tavu debljeg dna stavite ulje , zagrijete, dodate sjemenke senfa kratko prepržite, dodate nasjeckani luk, pržite da se zažuti, dodate na trakice narezanu papriku i naribani đumbir, sve kratko pržite tek toliko da paprika malo omekša.Sad je vrijeme za rajčicu koju ste narezali na kockice/malo veće/nemojte guliti kožu nije potrebno, kratko pirjate pa stavite narezani krumpir, posolite i
poparite/možda će vam trebati malo više soli/dobro promiješate sa začinima i povrćem.Maknete sa vatre umiješate jogurt, više ne zagrijavate.
Servirati samo uz salatu posuti nasjeckanim svježim korijanderom ili peršinom.
Kao prilog!
Nema komentara:
Objavi komentar