ponedjeljak, 5. lipnja 2017.

Složenac od patlidžana i krumpira

Predivan složenac u koje možete uživati cijelo ljeto, mladi krumpir, prepečeni patlidžani u jednostavno gratinirani sa malo rajčice, milina od okusa.Uživajte ako želite nešto lagano, sezonski i fino.

Sastojci:

4 srednja krumpira

2 patlidžana

1 rajčica

150g mozarelle ili topljivog sira po ukus/ovo je kod mene light mozzarella/

1-2žlice maslinovog ulja

2 češanja češnjaka/možete izbjeći ako ne volite/

sol,papar

Priprema:

Ogulite krumpir od kore ili je istružite nožem.Narežite ga na šnite/fete/oko pola cm debljine.Skuhate krumpir u slanoj vodi neće vam trebati više od desetak minuta pazite da ostanu u komadu da se ne raspadaju.Ocijedite i ostavite ohladiti.
Narežite patlidžan na fete , posolite ga ostavite stajati 5 min.Osušite ga , premažete svaku fetu samo malo maslinovog ulja pa prepržite na grill-tavi sa svake strane da omekša.
Uzmite keramički pekač/okrugli 28cm/premažete ga uljem pa prospite krušnim mrvicama.Slažete u krug prvo prepečene balancane , između stavite šnite krumpira.Prospite sve sitno nasjeckanom rajčicom i češnjakom, posolite poparite po ukusu, pokapate sa dvije-tri žlice maslinovog ulja pa prospete ribanom mozzarellom ili sirom po ukusu.

Peci u zagrijanoj pećnici na 180C/30 min ili dok sve fino ne omekša i sir se rastopi.



Servirati uz salatu ili kao prilog uz nekakvo meso.

3 komentara:

  1. Divna ideja, pravi ljetni ručak. Jako volim ovakve stvari. Bilježim!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala ti mila nadma se da ce ti se svidjeti, veliki pozdrav saljem, zaboravila sam recei da ja ovo radim i sa tikvicama pozdrav letiiii:-))))

    OdgovoriIzbriši
  3. Obožavam indijsku kuhinju. Smatram ih pravim umetnicima da uz dodatak začina od povrća naprave veoma ukusne kreacije

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname