Fine rolice nadjevene šparoga u slatkom vinu.Delicija koja će vas svojom jednostavnoscu i finoćom okusa oboriti s nogu.
Sastojci:/4 osobe
500g mekanog junećeg odreska od buta
10-tak šparoga/tanjih malo više
3-4 žlice sirnog namaza
sol,papar/svježe mljeven
4-5 žlica slatkog vina/prošeka
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice parmezana
Priprema:
Šparoge očistite ,otkinete tvrdi dio.Meso raširite , malo potucite batićem za meso da se rastanji.Sirni namaz pomiješate sa naribanim parmezanom da se poveže u finu kremu, isprobate pa posolite, poparite po ukusu.Premažete sirnim namazom/dio/ posolite i poparite svježe mljevenim paprom.
Šparoge kratko blanširate u slanoj ključavoj vodi.Izvadite i pustite da se lagano prohladne da možete s njima baratati.
Odreske narežite tako da možete zarolati šparoge koje bi trebale malo viriti van mesa.Šparoge narežite na komade da mogu se zarolati u meso.
Zarolano meso prikačite na mjestu gdje se spaja čačkalicama.Odložite dok sve ne završite.Zagrijete u tavu maslinovo ulje pa na njemu desetak minuta sa svih strana/pažljivo okrečite/prepržite meso.Izvadite meso na toplo mjesto pokrijete folijom.U tavu u koji ste pekli ulijete slatko vino , deglazirate tavu stružući dno tave drveno žlicom da se dignu sve divote s dna, kratko prokuhate, dodate ostatak sirnog namaza i malo vode.Pustite da se sve otopi i umak zgusne.Isprobate pa posolite i poparite/ja sam dodala malo crvenog papra vi na ravno ako nemate dodate crni/.Vratite meso.
Meso servirate na tanjure preliveni sa malo umaka.Servirati uz salatu.
Ovo tako dobro izgleda da ja nemam reči!
OdgovoriIzbrišiJako volim šparoge, a ovo je divna kombinacija. Iako još nisam uspjela kupiti mekanu junetinu, naročito ne od buta, pa mislim da bi teletina bila bolja, ali i to je problem naći.
OdgovoriIzbrišiJako lep ručak! Soso super
OdgovoriIzbrišiHvala vam curkeee :-)))))
OdgovoriIzbriši