Prefine paprike, pečene na roštilju nadjevene riccotom/skutom , mozzarellom,češnjakom i origanom, vrlo mirisno jelo , bogato ako će te kao samostalno jelo ili prilog mesu sa roštilja.
Sastojci:
4 velike rog paprike
3-4žlice maslinovog ulja
200g mozzarelle
100g riccotte
1žličica origana
2 češanja češnjaka
6-8 crnih maslina
sol,papar
Priprema:
Operite i prepolovite paprike, izvadite im sjemenke/otkinite ih.Zakuhate slanu vodu pa uronite paprike na pet minuta da se kuhaju.
Izvadite ih vani , ocijedite i pustite da se malo ohlade.Premažete paprike izvana i iznutra maslinovim uljem,posolite .
Naribate mozzarellu ili je narežete na kockice dodate izmrvljenu ricottu, ostatak maslinovog ulja, sol,papar, origano i sitno protisnuli češnjak, sve dobro promiješate.
Napunite paprike polovinom smjese.Stavite ih na roštilj.Poklopite aluminijskom folijom ili metalnim poklopcem, pecite nekih pet minuta.Otvorite/pokušajte ignorirati mirise 😃/ stavite ostatak smjese i masline, opet poklopite pa nastavite peči još pet minuta.
jako fino...pamtim za probu
OdgovoriIzbrišiPozdrav draga Ivana :-)))
OdgovoriIzbriši