subota, 5. kolovoza 2017.

Trganci sa povrćem

Fino dinstano povrće i "rezanci", spezle iliti krpice, ručak gotov u deset minuta fin i lagan za ljetne vrućine.Umjesto vodom od kuhanja podlijevati možete i nekim povrtnim temeljcem.

Sastojci:

Tijesto:

500g brašna

1/2žličice soli

1,5dc vode

Povrće:

1 paprika

1 balancana/10min namočena u slanoj vodi/

1 tikvica

1 luk

2 češanja češnjaka

sol, papar

1žlica nasjeckanog peršina

200g bukovača /gljive po ukusu/

1žličica maslaca

1žličica maslinovog ulja



Priprema:

Napravite tijesto tako da zamijesiti mekano tijesto koje se ne lijepi.Operite povrće.
Balancanu narežite na prst debele fete/šnite pa potopite u slanu vodu/o tome sam već puno puta pisala naime to je blisko istočni pristup tretiranju balacana prije pečenja, ovako namočene one ostaju sočne izgube svu gorčinu i budu jako fine i manje pikantne/.
Zagrijete lonac sa slanom vodom do ključanja , malo smanjite vatru , dodate malo ulja.Tijesto raširite neka ne bude tanko, pa čupkate trgance ili kao ja režite nožem na veličine po želji , ja sam rezala na trokute veće i manje da baš izgledaju rustikalno.Bacajte ih u slanu vodu kuhate nekih 5-6 min.Ocijedite.Sačuvate dio tekućine od kuhanja.Krpice lagano odvojite prstima da se ne poljepe.
Zagrijete tavu sa maslacem i maslinovim uljem, dodate sitno nasjekcani luk, pirjate da uvene, dodate nasjecne na kockice gljiva, balcane, tikvice, papriku .Pirjate  dok sve lagano ne uvene i omekša, dodate češnjak, timijan, pa podlijte vodom od kuhanja/2-3žlice/, posolite i popaprite po želji.U tavu stavite krpice, pokrečite ih da se obavije umakom i masnoćom, opet isprobate okus, posolite i popaprite po ukusu.

2 komentara:

  1. Ovo si lepo iskombinovala a sa domaćom testeninom je sigurno i veoma ukusno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Fino i vrlo jednostavno jelo a bogato okusom, hvala ti puno Dubravka, veliki pozdrav letiii :-))))

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname