Fini korneti od tortilja i sira nadjeveni mariniranom piletinom, prženom paprikom , umakom od sira, jogurta i svježeg povrća.Vrlo ukusno jelo za party, druženja , veselice, laganu večeru na terasi sa dobrim vinom, veselo društvo obavezno🙌🙌🙌🙌🙌!!Uživajte
Sastojci:/4 osobe
8 tortilja
300g fileta piletine
150g naribanog topljivog sira/cheddar/mozzarella
150g naribanog topljivog sira/cheddar/mozzarella
2 paprike
100g salata
2 rajčice
Marinada za piletinu:
1žlica jogurta
2 žlice maslinovog ulja
1/2 žličice kumina
1žličica koncentrata rajčice
1/4 žličice ljute mljevene paprike
1/2 žličice slatke paprike
3 češanja češnjaka
1/2 žličice soli/manje više po ukusu/
1žličica timijana /origana
Jogurt preljev:
200g jogurta
1/2žličice soka od limuna
sol,papar
1/2žličice mente
Priprema:
Narežite piletinu na trakice.U zdjeli pomiješate sve sastojke za marinadu pa dodate piletinu, promiješate dobro da se obavije cijela piletina.Stavite u frižider, prije toga zaštitite meso prozirnom folijom.
Pripremite tuljke:
Zagrijete tavu, naribate sir.Stavite tortilju na užarenu tavi sa jedne strane kratko da se zagrije, okrenete , ravnomjerno prospite ribanim sirom/ako koristite mozzarellu pazite da lagano posolite/poklopite, pustite da se sir otopi.Odklopite izvadite tortilju na radnu plohu ili dasku, dok je topla prepolovite je i zarolate u tuljak.Sir će se otopite i tuljak će ostati postojan , ponavljajte postupak dok sve ne potrošite.
Zagrijete tavu, naribate sir.Stavite tortilju na užarenu tavi sa jedne strane kratko da se zagrije, okrenete , ravnomjerno prospite ribanim sirom/ako koristite mozzarellu pazite da lagano posolite/poklopite, pustite da se sir otopi.Odklopite izvadite tortilju na radnu plohu ili dasku, dok je topla prepolovite je i zarolate u tuljak.Sir će se otopite i tuljak će ostati postojan , ponavljajte postupak dok sve ne potrošite.
Napravite nadjev;Prepržite meso na zagrijanom maslinovom ulju/žlica će biti dovoljna/.
Prepržite narezanu papriku na maslinovom ulju, dodate češnjak , posolite i popaprite pusti, pustite da lagano smekšaju , pred kraj dodate nasjeckani peršin.
Operite i osušite salatu i narežite rajčicu.
Nadjenete tuljke povrćem i mesom.Zamiješate sve sastojke za preljev od jogurta.
Složite ih u krug u sredinu stavite zdjelicu sa umakom od jogurta.
Izgleda jako dekorativno. Prava stvar za posluženje
OdgovoriIzbriši